Tárgyalások

2 órája

Kínába indul Papp László és Barcsa Lajos

Fontos útra indulnak a debreceni vezetők. Diplomáciai útjuk során Kínába és Svájcba látogatnak.

Haon.hu

Debrecen város vezetői a következő napokban diplomáciai út keretében Kínába utaznak, ahol testvérvárosi szerződéseket írnak alá, ezt követően Papp László polgármester és Barcsa Lajos alpolgármester Svájcban az ENSZ Európai Gazdasági Bizottsága által szervezett tanácskozásokon vesz részt – számolt be róla a városháza. 

Barcsa Lajos és Papp László diplomáciai útra indul
Barcsa Lajos és Papp László diplomáciai útra indul
Forrás: Napló-archív

Papp László, Debrecen polgármestere és Barcsa Lajos alpolgármester szeptember 20. és 27. között Kínába utazik, ahol a 2024. augusztusi közgyűlési döntés szerint Ningde és Tianjin várossal kötnek testvérvárosi szerződést. A küldöttségnek tagja lesz Szekeres Antal, a város címzetes főjegyzője, valamint Kovács Ádám Gábor, a polgármesteri kabinetiroda vezetője is.

Papp László polgármester – s ekként Debrecen városa – képviselheti Magyarországot az ENSZ Európai Gazdasági Bizottsága (ENSZ EGB) égisze alatt évente rendezendő Genfi Polgármesteri Fórumon (Forum of Mayors), amit idén szeptember 30-án és október 1-jén tartanak Svájcban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában