Ünnepség

2024.09.01. 20:25

Szentmisével ünnepelték, hogy megújult a fülöpi iskola – fotókkal

Szentmisét tartottak a Szent István király-templomban vasárnap délután. A fülöpi iskola ünnepi tanévnyitóval ünnepelte az intézmény fejlesztését.

Bekecs Sándor

Iskolaszenteléssel kezdődött a tanév Fülöpön

Forrás: Kiss Annamarie

Az idei tanévkezdet is tartogatott meglepetést a fülöpi iskola diákjai számára. Tovább korszerűsödött a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában lévő Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola épülete. Az intézmény ünnepélyes tanévnyitóját és az iskola megáldását szeptember 1-én tartották.

A fülöpi iskola megújult épületében kezdhetik meg a diákok az új évet
A fülöpi iskola megújult épületében kezdhetik meg a diákok az új évet
Forrás: Kiss Annamarie

Ünnepi szent misére gyűltek össze a régi és új diákok, szülők és a gyülekezet vasárnap délután a fülöpi Szent István király-templomban. A szertartást Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök vezette, melyet Tasó László, a térség országgyűlési képviselője köszöntője követett.

Amikor egy megújult intézményben kezdhetik meg diákjaink az új tanévet, az azt is jelenti, jó úton járunk. Isten úgy gondolja, hogy érdemesek vagyunk a földi létünk folytatására

– fogalmazott a honatya. Mint fogalmazott, még soha nem volt olyan veszélyben a világon a szeretet és a hit, mint most. Ezért a szülők, pedagógusok feladata, hogy a gyerekekben megóvják és erősítsék ezeket az értékeket.  

Újabb fejlesztésnek örülhetett a fülöpi iskola közössége

A választások előtt megkérdezték tőlem, melyik volt az a döntésem, amit a legjobbnak tartok polgármesterségem három ciklusa alatt? Azt válaszoltam: az, hogy Fülöp egyetlen iskoláját a Debrecen-Nyíregyháza Egyházmegyére bíztam

 – mondta beszédében Hutóczki Péter, Fülöp község polgármester.  

A településvezető köszönetet mondott a fenntartónak, hogy az egyik legkisebb intézményét, akár egy szülő, ugyanúgy szereti, s gondoskodik róla, mint a többiről. Az tanévnyitó ünnepséget az iskola diákjainak műsora és a beruházás megáldása zárta. A Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola épületét az elmúlt évek alatt folyamatosan fejlesztette az egyházmegye, legutóbb új tetőt kapott, s ezáltal még energiahatékonyabb és esztétikusabb lett az épület. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában