Ő is ott volt a magyar csapatban

2024.09.09. 15:43

Görömbey Tamás képviselte Debrecent az egyiptomi informatikai diákolimpián

A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium tanulója a nemzetközi mezőny első kétharmadában végzett. A Görömbey Tamással felálló magyar csapatot dr. Horváth Gyula, az ELTE Informatikai Kar címzetes egyetemi docense vezette.

Haon.hu

Négy magyar diák képviselte hazánkat a szeptember 1–8. között Egyiptomban zajlott Nemzetközi Informatikai Diákolimpia (IOI) versenyén, ami a legrangosabb informatikai világverseny a középiskolás korosztály számára – írja az Origo. A megmérettetésen 96 ország több mint 350 diákja vett részt. A magyar középiskolások közül aranyérmet szerzett Molnár István Ádám, a Földes Ferenc Gimnázium diákja, ezüstérmet kapott Czanik Pál, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója, Bata Zsombort (Friedrich Schiller Gimnázium és Szakközépiskola, Pilisvörösvár) pedig dicséretben (honourable mention) részesítette a verseny zsűrije. Görömbey Tamás (Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium) szintén jól teljesített, hiszen a mezőny első kétharmadában végzett – emelte ki a lap.

Görömbey Tamás Elte informatika
A magyar csapat tagjai, Görömbey Tamással (b2)
Forrás: Vincze Dorottya / ELTE IK

A magyar diákok a Neumann János Számítógéptudományi Társaság tehetséggondozási programja keretében, az ELTE Informatikai Karával szoros együttműködésében készültek fel a 2024-es IOI-ra. A csapatot dr. Horváth Gyula, az ELTE Informatikai Kar címzetes egyetemi docense vezette, a csapatvezető-helyettes pedig Erdősné dr. Németh Ágnes, a Neumann Társaság tehetséggondozásért felelős alelnöke volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában