Fejlesztés

2 órája

Nagyszabású útfelújítás indul Hajdúnánáson, a Liget új fejlesztéseit is átadták – fotókkal

A lakossági igényeket is szem előtt tartva tervezték a beruházást. Több út felújítása és csapadékvíz-elvezető rendszerének korszerűsítése indult Hajdúnánáson.

Bekecs Sándor

Összesen 350 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon Hajdúnánás önkormányzata. A támogatásból majd’ másfél tucat belterületi utat újítanak meg városszerte. A munkálatok részeként mintegy 2500 méteren lesz útfelújítás Hajdúnánáson, továbbá 980,44 méteren korszerűsítik a csapadékvíz-elvezető rendszert.

Hajdúnánás, útfelújítás, Szólláth Tibor, uniós
Több szakaszon indul útfelújítás Hajdúnánás belterületén
Forrás: Kiss Annamarie

Szólláth Tibor polgármester elmondta, ez az utolsó munkanapja a jelenlegi városvezetőségnek, s az elmúlt három hónapot is végig munkával töltötték.

Egy sor olyan feladat, munka van, amire a város kisebb-nagyobb közösségei számítanak. Ezért is folytattuk a választások után is a munkát, hogy ami beruházást lehet, azt fejezzük be

 – fogalmazott. A városvezető köszönetét fejezte ki a hivatal munkatársainak, s egyben jó munkát kívánt a következő önkormányzati ciklus képviselő-testületének.

Hajdúnánás, útfelújítás, Szólláth Tibor, uniós
Jól gazdálkodott az uniós forrásokkal Hajdúnánás önkormányzata, több fejlesztésnek is örülhettek a helyiek az elmúlt évek során
Forrás: Kiss Annamarie

Ilyen hosszban lesz útfelújítás Hajdúnánáson

– Hajdúnánás önkormányzata jelentős önerőt fordított az elmúlt években a város úthálózatának megújítására, a lakossági igények teljesítésére. Mindezeken felül több uniós forrás is a rendelkezésünkre állt, akárcsak a most induló projekt esetében – mondta Nagyné Legény Ildikó alpolgármester. 

Kifejtette, a 17 útszakasz felújításával várhatóan jövő év végéig készül el a vállalkozó. A fejlesztés célja a közlekedésbiztonság növekedése, a környezet megújítása, a csapadékvíz-elvezető rendszerek korszerűsítése. Hozzátette még, az elnyert 350 millió forintból maradt is mintegy 130 millió forint, melyet további utcák fejlesztésére fordíthat majd az új testület.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés elnöke kiemelte: Hajdú-Biharban az egyik legsikeresebb konstrukció a belterületi utak fejlesztése. 59 önkormányzat 60 pályázat révén 12 milliárd forint összegben korszerűsítheti a települések úthálózatait. Elmondta, Hajdúnánás jól pályázatott és jól gazdálkodott az uniós forrásokkal, a mostani útfejlesztést pedig kiegészíti a nagykörút 4,2 kilométeres fejlesztése is.  

Hajdúnánás, útfelújítás, Szólláth Tibor, uniós
Új mászófallal is bővült a Liget Hajdúnánáson
Forrás: Kiss Annamarie

Átadták a hajdúnánási Liget új fejlesztéseit is

Több milliárd forint összegű az a fejlesztési projekt, amelyet az idei és a következő évekre terveztünk. Ezek mind elnyert támogatási összegek. Az elmúlt időszakban azon dolgoztunk, hogy ezek minél előrehaladottabb állapotban legyenek

– mondta kérdésünkre Nagyné Legény Ildikó. Mint kifejtette, folyamatban van többek között energetikai és piacfejlesztés, illetve több beruházás tervezés, előkészítés alatt áll. – Úgy gondolom, ezek mind hatalmas lehetőséget kínálnak arra, hogy a következő városvezetőség egy szép fejlesztési időszakot tudjon majd zárni – tette hozzá.

A sajtótájékoztatót követően ünnepélyes keretek között átadták a Liget legutóbbi fejlesztéseit. A város egyik legkedveltebb közösségi terén 300 millió forintból új játékokkal bővült a játszótér, új kerékpártárolókat, napelemes világítótesteket és utcabútorokat helyeztek ki, rendezték a tó környezetét, amely körül egy sétány is épült, továbbá cserjéket ültettek, esőkertet hoztak létre.

Ezen hajdúnánási utcák újulnak meg

A Kiss Ernő utcán 217 méter hosszúságban felújítás, 180 méteren árokrendezés történik. Mindkét oldalon 1 méter széles teherbíró padka épül, a vízelvezető árok tisztítása mellett 4 aknát szintbe emelnek.

A Vörösmarty utca 107 méter hosszon újul meg, részben aszfaltburkolat készül, árokrendezés és egy akna szintbe emelése is megtörténik. Ezen munka részeként a Magyar utcát 92 méteren, a Munkások útját 55 méteren; a Honfoglalás utcát 49 méter, a Tulipán utcát 87 méter, míg a Wesselényi utcát 46 méter hosszúságban újítják fel.

Részben aszfaltoznak, részben földút-stabilizációt végeznek, gondoskodnak a burkolatok víztelenítéséről ároképítéssel, víznyelő akna létesítéssel, csatornatisztítással.

Egy harmadik munkarészben a Táncsics Mihály utca 58 méter hosszúságban, a Baross utca 50, a Béke utca 142, a Hajdú utca 79, illetve az Achim András utca 560, az Arany János utca 157 méter hosszúságban újul meg a fentiekhez hasonlóan árokrendezéssel, vízelvezetési megoldásokkal.

Végezetül felújítják a Petőfi utcát 49 méteren, a Széchenyi körutat 27, illetve egy másik szakaszon 201 méteren, továbbá a Bocskai utcát 531 méter hosszban, szintén aszfaltozással, a vízelvezetés rendbe tételével. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában