Összefoglaló

3 órája

Medvetámadás nyomai egy hajdú-bihari tanyán

Bezáró éttermek, kedves és rémisztő történetek körül forgott a múlt hét. Sőt, a hírek szerint feltűnt egy medve Hajdú-Biharban. Összeszedtünk, a napokban melyek voltak a legérdekesebb anyagok.

Haon.hu

Mozgalmasra sikeredett a mögöttünk hagyott hét a vármegyében. A legnagyobb érdeklődésre számot tartó hír egy medve volt, melynek megjelenéséről Filemon Mihály, Nyírmártonfalva polgármestere tájékoztatta a lakosokat. Stábukkal ellátogattunk a településre, s körbejártuk azokat a helyeket, ahol megjelenhetett a medve Hajdú-Biharban. A polgármester egy tanyára is elkalauzolt bennünket, ahol Molnár István arról számolt be, hetekkel ezelőtt három birkája és egy kutyája pusztult el, vélhetően medvetámadásban. 

medve hajdú-bihar, nyírmártonfalva, medvetámadás
Medve Hajdú-Biharban: az ól ajtaján látszanak a vélhető medvetámadás nyomai
Forrás: Napló-archív

A helyszínen a gazdával beszélgettünk, további részleteket, fotókat és videót ebben a cikkben találnak:

Itt pedig minden információt megtudnak arról, mit tudunk eddig a medve Nyírmártonfalva környékén tett ténykedéséről:

Medve Hajdú-Biharban, mókus Sárándon 

Ijesztő történetet osztott meg egy fiatal a város legnépesebb Facebook-csoportjában. A fiatal lány beszámolója szerint egy zavart tekintetű férfi követte őt a debreceni nagyállomáson:

A rendőrség pedig egy megrázó esetről számolt be, miszerint a nyílt utcán rángattak be a kocsiba egy püspökladányi nőt, akinek ezután a kínok kínját kellett átélnie. Az áldozatot két napig tartotta fogva az exférje és annak társa. A püspökladányi nőt múlt vasárnap vitték el Mikepércsről Jászkisérre, ahonnan végül sikerült megszöknie. Volt férje bántalmazta, és megerőszakolni is megpróbálta a fogságban.

Szerencsére kedves történtet is jutott a múlt hétre: 

A debreceni éttermek háza táján is van mozgás, a Barabás és a Kispadlizsán is bezár, bár az egyik nem végleg:

S ha már gasztronómia, a hétvégén tartották a Hadházi Káposztás Napokat! Szombaton a vármegyei közfoglalkoztatási kiállításnak is otthont adott a település, vasárnap pedig rekordkor állítottak fel a sok más program mellett: 

Ajánljuk még:

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában