Hitvilág

2 órája

Hálaadó ünnepség volt a baptistáknál Körösszegapátiban

Az őszi hónapok egyik kiemelkedő eseménye a hálaadó ünnepély. Erre a hálaadásra a hívek munkájuk gyümölcsét jelképező szebbnél szebb zöldséget, gyümölcsöt helyezték el a gyülekezet imatermében, melyek igazolják, jelképezik Isten gondviselő szeretetét.

Vmirjáncki József

A Nyírbátorból érkezők énekelnek

Forrás: Vmirjánczki József

Az ünnepi összejövetelen Jámbor Ádám, a helyi baptista gyülekezet lelkipásztora köszönte a megjelenteket. A helyi baptista hívek részt vett az alkalmon dr. Szabóné Kurucz Tímea a református hívekkel, valamint az ortodox vallásúak Szakadáti Tibor presbiterrel. Érkeztek még hívek Körösszegapátiba a szomszédos településekről: Berekböszörményből, Magyarhomorogról, Biharugráról, Berettyóújfaluból is.

Makra Zsolt és Jámbor Ádám lelkészek a hálaadáson
Makra Zsolt és Jámbor Ádám lelkészek a hálaadáson
Forrás: Vmirjánczki József 

– Az isteni gondviselés abban nyilvánul meg, hogy ebben az évben is bő termés került az asztalra, így a mindennapi élethez legszükségesebb élelmek biztosítva vannak – hangzott el Makra Zsolt, Nyírbátor baptista gyülekezetének lelkipásztorának igehirdetésében.

– A tárgyi gondoskodás mellett az emberek számára szükséges a lelki gondoskodás is – tette hozzá. Beszédét a vendégségbe érkező nyírbátoriak zsoltári énekei és versei, valamint a hívek bizonyságtételei színesítették.

Az idei termés, amit magukkal vittek a hívek
Az idei termés, amit magukkal vittek a hívek
Forrás: Vmirjánczki József 

Az imateremben történt események után a helyiek kedves szavakkal invitálták a megjelenteket megterített asztalokhoz. A szeretetvendégség lehetőséget kínált a jelenlévőknek ismerkedésre, barátkozásra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában