Horgászat

2024.09.05. 15:20

Akkora harcsát fogtak a vármegyehatárnál, hogy 4 embernek kellett megtartania – mutatjuk a videót

220 centinél is hosszabb, és annyit nyom, mint egy felnőtt ember. A kapitális harcsa a hajdú-bihari vármegyehatártól nem messze, Tiszaszőlősnél akadt horogra.

Haon.hu

Az elmúlt hétvégén kivételes fogás történt a Tisza folyó tiszaszőlősi szakaszán, ahol Ágoston Zoltán egy könnyen megközelíthető parti helyről akasztott, majd fárasztott ki sikeresen egy 228 centiméteres, 85 kilogrammot meghaladó harcsát – számolt be a Pecaverzum. A harcsa megakasztásáról a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. Facebook-oldala posztolt videót csütörtökön. Ebben elhangzik, hogy a hal egyszerű, végólmos, fenekező szerelékre érkezett az Aranyosi kikötő és az aranyosi-sziget közötti szakaszon, a pontos tömege 85,35 kilogramm, míg a hossza a farokúszó tövéig mérve 228 centiméter volt. Lemérése után a kapitális harcsát visszaengedték a vízbe.

85 kilogrammal mérlegelt az óriási harcsa
85 kilogrammal mérlegelt az óriási harcsa
Forrás: Pecaverzum

A horgászati portál emlékeztetett, a magyar országos rekord jelenleg egy 113 kilós példány, amelyet a Töröcskei-tóból emelt ki 2010-ben Kovács Gábor.

És ha már harcsa, szeptember 7-én tartják Tiszacsegén a 12. harcsapaprikás-főző fesztivált, amelyen több mint 10 mázsa halból készül majd étel.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában