Oktatás

2024.09.02. 11:46

A legjobb tanulóknak játékkal indult a tanév – fotókkal, videóval

Nem mindenkinek volt nehéz az első tanítási napon az iskolatáska. Az Ibolya Utcai Általános Iskola udvarán új játszótér várta a tanulókat hétfőn.

Kosztin Éva

A játékvárat már az első tanítási napot birtokba vehették a gyerekek

Forrás: Czinege Melinda

A debreceni Ibolya Utcai Általános Iskola udvarán új játszóteret vehettek birtokba a tanulók. Az ünnepélyes átadót a 2024/2025-ös tanév első napján, szeptember 2-án tartották, az eseményen Papp László, Debrecen polgármestere, Türk László, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója és Gyurkóné Mezei Katalin Zsófia, az Ibolya Utcai Általános Iskola igazgatója köszöntötte a gyerekeket.

ibolya utcai általános iskola, játszótér, új játszótér, papp lászló
Papp László tavasszal egyeztetett az Ibolya Utcai Általános Iskola munkatársaival az udvarról
Forrás:  Czinege Melinda

Papp László polgármester azt hangsúlyozta, az iskola nemcsak a tanulásról szól, hanem a közösségről és a játékról is. – Amikor tavasszal az intézményben jártam, az igazgató és a kollégái megmutatták az udvarnak ezt az árnyas részét. Valamennyien egyetértettünk abban, hogy hiányzik innen valami, ezért arra gondoltunk, megörvendeztetünk benneteket a tanév kezdetén egy egész évben használható játszótérrel – fogalmazta meg.

Az Ibolya Utcai Általános Iskola tanulmányi eredménye kiemelkedő

– A fenntartó és a polgármester közösen gondolkozik az iskolák ügyéről, ennek az eredményét látjuk ma. Az új játszóelemeket a város vezetősége biztosította, míg a tankerület az udvar rendezésével és pihenőpadok kihelyezésével járult hozzá a fejlesztéshez. Emellett az épületen belül egy új szobát is kialakítottunk, amelyet az iskolapszichológusi munkára rendeztünk be – tájékoztatott Türk László tankerületi igazgató. Emlékeztetett, a 2023/2024-es tanév végén az Ibolya Utcai Általános Iskola tanulói 171 kitűnő bizonyítványt vehettek át, tanulmányi átlaguk 4,74 volt, amely a Debreceni Tankerületi Központ általános iskolái közül a legmagasabbnak számított. – Ha az egész tankerületet figyelembe vesszük a középfokú oktatási intézményekkel, akkor is csak egy századdal előzte meg az első, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium a 4,75-ös átlagával. A jó tanulmányi eredményekhez azonban szükség van jó infrastruktúrára is, ennek a kialakításában volt partner a város vezetősége – mondta Türk László.

ibolya utcai általános iskola, játszótér, új játszótér, türk lászló
Türk László szerint a jó tanulmányi eredményhez jó infrastruktúra szükséges
Forrás:  Czinege Melinda

Gyurkóné Mezei Katalin Zsófia iskolaigazgató köszönetet mondott Debrecen önkormányzatának és a Debreceni Tankerületi Központnak a fejlesztésért, és játékos feladatokkal átadta a gyerekeknek az új játszóteret, amelyen játékvár, mászópiramis, homokozó és kerti asztalok is helyet kaptak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában