Állásbörze

17 órája

A Napló állásbörzéjén kiderült, milyen munkaerőre van szükség Debrecenben – fotókkal, videóval

A vármegyei napilap immár tizenegyedik alkalommal rendezte meg az eseményt. A Napló Állásbörze szeptember 26-án, csütörtökön 34 kiállítóval várta az érdeklődőket.

Kosztin Éva

34 kiállítóval vár a Napló állásbörzéje

Forrás: Kiss Annamarie

A Napló állásbörze a debreceni Kölcsey Központban csütörtökön 17 óráig várta az álláskeresőket, váltani vágyókat, és azokat is, akik csak szeretnének jobban megismerkedni a helyi vállalatokkal, vagy szeretnék felmérni, jelenleg milyen pozíciók a legkeresettebbek a vármegyében. A rendezvény ideje alatt a 34 kiállító a standjaiknál várta a résztvevőket, valamint bárki díjmentesen készíttethetett portréfotót az önéletrajzához a Mediaworks pultja melletti fotósarokban. Az állásbörzét előadások színesítették, többek között szó volt az iskolaszövetkezetekről, az állásinterjúra való felkészülésről, és megszólal egy írásszakértő is a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányságról.

Napló Állásbörze segít új állást találni
Napló Állásbörze segít új állást találni
Forrás: Kiss Annamarie

Alighanem valamennyi alkalommal részt vettem a Napló állásbörzéjén, amely kiváló lehetőséget biztosít, hogy egymáshoz közelebb hozza a munkáltatót és a munkavállalót. Az első rendezvény óta látom az elmúlt évtized ívét, ahogyan folyamatosan csökken a vármegyében a regisztrált álláskeresők száma

– fogalmazta meg Rácz Róbert főispán. Hozzátette, 

a következő 4 évben 14 milliárd forint támogatással az állam is segíti a 15 és 60 év közöttiek munkaerőpiaci elhelyezkedését Hajdú-Biharban.

Rácz Róbert főispán, debrecen, napló állásbörze
Rácz Róbert főispán
Forrás: Kiss Annamarie

A Napló Állásbörze támogatja a város törekvését

Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés alelnöke a vármegyei önkormányzat önként vállalt feladatáról beszélt. – Az országban egyedülálló programmal szeretnénk felkutatni a legkisebb réseket is, elsősorban az inaktívak és a kistermelők fenntartható foglalkoztatását a szem előtt tartva – mondta.
Kiváló oktatási intézményekkel rendelkező, tudásalapú városnak nevezte Debrecent Balázs Ákos alpolgármester, aki úgy fogalmazott, a jól működő munkaerőpiac az iskolapadban kezdődik. Elmondta, a város vezetésének a célja, hogy vonzó jövőképet biztosítson a polgárainak, és az állásbörze ebben a törekvésben nyújt támogatást: az érdeklődők információkat szerezhetnek, a cégek bemutatkozhatnak, és közösen hosszútávú, virágzó kapcsolatokat építhetnek.

Balázs Ákos, Debrecen alpolgármestere, debrecen, napló állásbörze
Balázs Ákos, Debrecen alpolgármestere
Forrás: Kiss Annamarie

Közel tíz éve elindult egy álom, ami mára valósággá vált. Debrecen olyan gazdasági fellendülést mutatott, amellyel Európa egyik legdinamikusabban fejlődő városává vált. Mindez az itt jelenlévő cégek és oktatási intézmények nélkül nem jöhetett volna létre

 – adott hangot a vélekedésének Szilágyi Sándor, a Debreceni Szakképző Centrum főigazgatója. Hangsúlyozta, az állásbörzén való részvétel egy nem mindennapi lehetőség, ahol egyszerre jelen van a munkáltató és a szakképző is. –Ma már nem egy életre választunk szakmát, folyamatosan tanulunk. Ha valaki olyan állásban szeretne elhelyezkedni, amihez még nincsen meg a tudása, keressen minket – tette hozzá.

Szilágyi Sándor főigazgató, debrecen, Napló állásbörze
Szilágyi Sándor főigazgató
Forrás: Kiss Annamarie

A Napló Állásbörze már sok éves hagyomány, és öröm azt látni, hogy egyszer népszerűbb nemcsak a látogatók, hanem a kiállítók körében is. Talán nem meglepő ez annak a fényében, hogy Debrecen és a térség gazdasága kiemelten fejlődik, egyre több munkahely jön létre. Ezen a rendezvényen 34 kiállító ajánlatait ismerhetik meg közelebbről az érdeklődők, és mi nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Hajdú-bihari Napló vármegyei napilap és a haon.hu, a vármegye vezető hírportálja ilyen lehetőségeknek tud teret biztosítani

 – fogalmazta meg köszöntő gondolatait Vass Kata, a Hajdú-bihari Napló és a Hajdú Online főszerkesztője.

Vass Kata, a Hajdú-bihari Napló és a Hajdú Online főszerkesztője, napló állásbörze
Vass Kata, a Hajdú-bihari Napló és a Hajdú Online főszerkesztője
Forrás: Kiss Annamarie

Különféle álláslehetőségeket vonultattak fel

A Napló Állásbörze napján a Kölcsey Központot megtöltötték a kiállítók standjai. A pultokon színes ajándékok, a cégek emblémáival ellátott tollak, nyakpántok, lufik voltak láthatóak szinte mindenütt, míg a pult egyik oldalán a munkáltatók képviselői, a másikon pedig az igen szép számban megjelent érdeklődők ismerkedtek egymással. A pedagógus Kata éppen az egyik barátnőjét várta az Állásbörze magazint lapozgatva, amikor megszólítottuk. Elmondta, másfajta munkalehetőséget keres, de a kiállítók közül csak a Magyar Honvédségről tudja, mi a profilja, ezért alaposan feltérképezi a cégeket.

Jövőre lejár a GYES és szeretnék visszalépni a munka világába. Van egyébként munkahelyem, ahova visszamehetek, egy budapesti cég foglalkoztatott távmunkába, de úgy gondoltam, szétnézek. Kizárólag olyan állás jöhet szóba, ahol egyáltalán nem kell bejárni az irodába. Kisgyerek mellett csak így tudom megoldani, ráadásul azt tapasztaltam, hogy hatékonyabb dolgozok otthonról

 – osztotta meg a HR-es Krisztina.
János és Sebestyén a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság standjánál álltak a sorban, közben elmondták, főként az informatikai állások érdeklik őket. – Nem néztünk ki előre cégeket, akik szimpatikusnak tűnnek, azokhoz odamegyünk érdeklődni. Elég speciális területen keresgélünk, de elszórva azért találunk lehetőségeket – avattak be.
– Nincsen semmilyen konkrét elképzelésem, csak nézelődni, inspirálódni jöttem – mondta Tibor, akinek főleg a marketing, a kereskedelem, és vendéglátás áll közel a szívéhez. Márta a férjét kísérte, önéletrajzokkal felkészülten érkeztek a Bocskaikertből. – A férjem szeretne váltani, targoncás munkát keres, szerencsére van miből válogatni, több helyre be is adtuk a jelentkezést – tudtuk meg.

A kiállítókat arról kérdeztük, milyen munkaerőt keresnek és mik a tapasztalataik, érkeznek-e jó jelöltek. A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság pultjánál Szilágyi László elmondta, közbiztonsági rendőrjárőröket és iskolaőröket keresnek, valamint lehetőség náluk van szerződéses határvadásznak is jelentkezni. 

Folyamatosan jönnek az önéletrajzok és beszélgetünk az érdeklődőkkel

– számolt be a látogatottságról.
– Véget ért a nyár, de diákokra továbbra is szükség van, főleg a termelőüzemekben és a gyorséttermekben. A vártnál is többen jönnek, sok jelentkezővel találkoztunk – mondta Márián Csaba a Joker-Diák Munkaerőszervező Iskolaszövetkezet képviseletében.
A Transcosmos Kft.-nél Kocka Irén arról tájékoztatott, nyelveket beszélő munkatársakat keresnek ügyfélszolgálati és háttértámogató pozíciókba. – Nyelvi előszűrésnek készítettünk egy kvízt, ezt már ma sokan kitöltötték ma, illetve az első másfél órában 10 potenciális jelölt önéletrajzát is megkaptuk – mondta.
– Mezőgazdasági cég vagyunk, ezért állatgondozókat keresünk, de szükségünk van pénzügyi végzettséggel rendelkezőkre és ipari hűtőszerelőkre is – vázolta fel röviden Balla Marianna a NAGISZ csoporttól. Az acélszerkezetek gyártásával foglalkozó Vámosgép Kft. standjánál Pólyikné Peterle Gabriella úgy látta, sok az érdeklődő, főleg a tavaszi eseményhez képest, amin szintén részt vettek. 

Minden évben jók a tapasztalataink a Napló Állásbörzén, nagyon jó szakembereket sikerült már innen Vámospércsre csábítani

 – osztotta meg.

A kiállítók: 

  • ALDI Magyarország Élelmiszer Bt.
  • Berettyóújfalui Szakképzési Centrum
  • CATL Debrecen
  • ConsHelp Kft.
  • Debreceni Szakképzési Centrum
  • Deufol Hungary Kft.
  • Gyémánt-Pirazol Kft.
  • Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal
  • Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság
  • Harro Höfliger Hungary Kft.
  • I. K. Hofmann Personal Kft.
  • Joker-Diák Iskolaszövetkezet
  • Krones Hungary Kft.
  • Magyar Honvédség
  • Marnevall Zrt.
  • MBH Bank
  • Mediaworks Hungary Zrt.
  • Menton Jobs Kft.
  • Metál-Sheet Kft.
  • NAGISZ Csoport
  • Neopac Hungary Kft.
  • Nyírbátor Város Önkormányzata
  • Schaeffler
  • Semcorp Hungary Kft. 
  • Sz. Variáns Kft.
  • Szent Bazil Görögkatolikus Technikum
  • thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.
  • Transcismos Kft.
  • Tranzit-Food Kft.
  • Tranzit-Ker Zrt.
  • Trenkwalder 
  • Univill-Trade Kft.
  • VÁMOSGÉP Gép- és Acélszerkezetgyártó Kt.
  • Work-Force Kft. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában