Fejlesztés

23 órája

Befejeződött a debreceni Keresztesi utca útépítése

Befejeződött a Keresztesi utca 188 méteres útszakaszának felújítása, a részletekről Kovács István a városrész önkormányzati képviselője tartott sajtótájékoztatót szeptember 18-án.

Haon.hu

Kovács István elöljáróban úgy fogalmazott, hogy elkészült a debreceni Keresztesi utcán az útépítési beruházás, amely nagy segítség a környék lakóinak, és a városrészben közlekedőknek. Korábban ugyanis sok probléma volt ezzel az útszakasszal, ezért számos lakossági megkeresést kapott azzal kapcsolatban, hogy ezen a szakaszon is végezzék el az aszfaltozási munkákat – tudatta portálunkkal Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Elkészült a Keresztesi utcán az útépítési beruházás, amely nagy segítség a közlekedőknek
Elkészült a Keresztesi utcán az útépítési beruházás, amely nagy segítség a közlekedőknek
Forrás: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata

Az önkormányzati képviselő elmondta, hogy 188 méter hosszúságban valósult meg a beruházás, amelynek a munkálatai nyáron kezdődtek el, és a zárt csapadékvíz- elvezetés mellett két oldalon padkázást, egyik oldalon pedig járdafelújítást is végzett a kivitelező. Emellett a közvilágítási rendszer korszerűsítésére is sor került a szakaszon.

Kovács István hozzátette, a munkálatok költsége 84 millió forint volt, amely teljes egészében saját forrásból fedezett az Önkormányzat.

A városrészben egyébként számos egyéb szakaszon történt útfelújítás az elmúlt időszakban, ugyanis megvalósult a Kárókatona utca, a Seregély utca, valamint a Mészöly Géza utca I. ütemének aszfaltozása. Kiemelte, a most elkészült útszakasz pedig a reggeli és délutáni csúcsidőszakban jelentős mértékben hozzájárulhat a párhuzamos Hétvezér út forgalomcsillapításához, így alternatív közlekedési útvonal funkciót is betölthet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában