Közlekedés

2024.07.26. 15:10

Aszfaltozás indul 2 debreceni utcában is, az egyikkel még a nyáron végeznek

A Desewffy és a Timár utcákra vonulnak fel hamarosan a gépek. Az útépítés a közlekedésben is hoz változásokat, a polgármesteri hivatal óvatosságot kér a sofőröktől.

Haon.hu

A debreceni Dessewffy utcán útépítés, a Tímár utcán pedig nagyfelületű útfelújítási munka kezdődik július 29-én, hétfőn, közölte a polgármesteri hivatal.

Útépítés indul 2 debreceni utcában is
Útépítés indul 2 debreceni utcában is
Forrás: illusztráció / Napló-archív

Több szakaszban végzik az egyik debreceni útépítést

A Dessewffy utcán a fejlesztés keretében a Dobó és Ótemető utcák közötti szakasz kap szilárd útburkolatot összesen 357 méter hosszúságban, 3,25-5,5 méter változó szélességben, útpadkával. A július 29-én kezdődő ütem során a Dobó és Dembinszky utca közötti szakaszon 78 méter hosszúságban, 5,5 méter szélességben építik az utat. Ezt követően a Dembinszky és Ótemető utca közötti szakaszon zajlik majd a munka – melynek során a társasházak előtti összekötő utak is aszfaltburkolatot kapnak – 279 méter hosszban lakó-pihenő övezet kialakítással, valamint a meglévő járdaszakaszok is megújulnak. A közvilágítás korszerűsítése is megtörténik. A beruházás részeként az út csapadékvíz-elvezetését is kiépítik, s rákötik az utcában jelenleg üzemelő rendszerre.

A munkálatok – az időjárási körülmények függvényében – várhatóan október közepére befejeződnek, ugyanakkor a kivitelező mindent megtesz annak érdekében, hogy a beruházás a lehető leghamarabb elkészüljön.

223 méteren újul meg a Tímár utca

A Tímár utca nagyfelületű útfelújítása szintén július 29-én az ideiglenes forgalomtechnikai eszközök telepítésévél, majd az előkészítő munkálatokkal kezdődik meg. A beruházás során a meglévő kiemelt szegélyek cseréjét, új szegélyek építését, a meglévő elöregedett aszfaltburkolatú út marását és bontását, a meglévő közműszerelvények szintbeemelését, amennyiben szükséges, lokális kötőrétegcserét, valamint az útburkolat újraaszfaltozását végzi el a kivitelező összesen 223 méter hosszban.

A munkák ezen a helyszínen – az időjárási viszonyok függvényében – előreláthatólag augusztus végéig befejeződnek.

A kivitelező itt is arra törekszik majd, hogy a beruházás a lehető leghamarabb elkészüljön.

A kivitelezések ideje alatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra és útlezárásra kell számítani az érintett útszakaszokon, ezért az arra járókat kérik, hogy ne megszokásból, hanem a kihelyezett ideiglenes közúti jelzéseknek megfelelően közlekedjenek.

Debrecen város vezetése a D2030 program keretében ebben az esztendőben is kiemelt figyelmet fordít a közlekedésfejlesztésre. A városban jelenleg is számos nagyfelületű útfelújítás és útépítés van folyamatban. Ezek célja a városban élők, valamint az agglomerációból érkezők számára biztosítani a biztonságos és komfortos közlekedést – írták még a közleményben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában