Jövőre forgatás

2 órája

Elkészülhet a Kincs, ami nincs magyarul, jelentkezőkre vár a Bűnvadászok duó – videóval

Újra forognak az olyan híres Bud Spencer–Terence Hill-filmek, mint a Kincs, ami nincs és a Nyomás utána? Többek között erre a kérdésre is választ kaptunk podcastadásunkban a két legendás bunyós magyar alteregójától, Péterffy Alberttől és Enyedi Sándortól, a Bűnvadászok duó tagjaitól.

Balogh Efraim

A Bűnvadászok duó a Haon szerkesztőségében is felvett egy jelenetet, ami megtalálható a cikkben

Forrás: Molnár Péter

„Egyet is nehéz találni, na de kettőt…” – hangzik a klasszikussá vált idézet Bud Spencer és Terence Hill Nincs kettő négy nélkül című vígjátékában. Péterffy Albert (a „magyar Bud Spencer”) és Enyedi Sándor (a „magyar Terence Hill”) viszont elmondhatják magukról, meglehetősen hasonlítanak arra a pofonosztó párosra, akiknek a filmjein nemzedékek nőttek fel hazánkban. A Bűnvadászok duóról írtunk már korábban, így bizonyára nem teljesen ismeretlenek olvasóink számára. Ha mégis, érdemes elolvasni róluk szóló cikkeinket. Ezúttal nem bemutatkozni érkeztek hozzánk, sokkal inkább kulisszatitkokat elárulni fellépéseikről és videóikról – utóbbiak több százezres megtekintettségnek örvendenek a TikTokon.

Bűnvadászok duó, Bud Spencer-Terence Hill filmek, Kincs ami nincs, Különben dühbe jövünk, Nincs kettő négy nélkül, Derecske, Debrecen, Haon
Terence Hill szerepében Enyedi Sándor (balra), Bud Spencer „bőrében” pedig Péterffy Albert beszélt a Bűnvadászok duó kulisszatitkairól
Forrás:  Molnár Péter

A Bűnvadászok duó magyar változatot írt a legnagyobb Bud Spencer–Terence Hill-filmek főcímdalaiból

Muzikális érzéküknek köszönhetően az ismert Bud Spencer–Terence Hill-filmek dalaira magyar szöveget írnak, az eredetihez hasonlóan hangszerelik, majd előadják azokat, és emellett persze a jelenetek reprodukálása is egészen jól megy nekik. Az Én a vízilovakkal vagyok film alighanem ismerősen hangozhat mindenkinek – nos, ennek a vígjátéknak a főcímdalát is elkészítették magyarul:

A Zoo Debrecenben jártunk, mert a Különben dühbe jövünk-ből akartunk videót forgatni, és ehhez kellett egy vidámpark, illetve egy nagyszerű fagylaltos kocsi. Albi azonnal otthon érezte magát egy pisztáciajelenetre, megcsináltuk, és rengetegen megnézték a TikTokon. Majd, miközben körbevezettek minket az állatkertben, elhangzott egy ilyen mondat: „Ezek a vízilovak a szülei az összes európainak.

 – idézte fel Sándor, utalva ezzel arra: már annyit dalt írtak, hogy nem akartak többet, mégis megszületett másnapra a remekmű, s még gyerekhangot is találtak hozzá, hogy teljesen vissza tudják adni az eredetit. Ezt végül elő is adták az Állatkertek Éjszakája színpadán.

Sándor egyébként megosztotta velünk: általában úgy készülnek a dalok, hogy közben nézi a filmet, figyeli az aranyköpéseket, és megpróbálja visszaadni a magyar szövegben a forgatókönyvet.

Ha már a Bűnvadászok duó színészi képességeiről is szót ejtettünk, érdekesség, hogy elmondásuk alapján akármennyire is hihetetlen, egy forintot sem kell fizetniük egyetlen helyszínért, statisztáért, videóért sem. Albert erről bővebben is beszélt:

– Amatőr eszközökkel próbáljuk meg visszaadni az eredeti filmek hangulatát, nullaforintos költségvetésből. Ehhez rengeteg barát, ismerős kell, és szerencsére vannak, és segítenek is: a Különben dühbe jövünk filmhez volt komplett retró autószerelő műhelyünk Derecskén, bokszklub, veterán motoros brigád…

 – osztotta meg a részleteket, majd kiemelte: – Akkora élményt ad nekünk, hogy ezt össze tudjuk hozni a mi sajátságos eszközeinkkel… – mondta.

Bűnvadászok duó, Bud Spencer-Terence Hill filmek, Kincs ami nincs, Különben dühbe jövünk, Nincs kettő négy nélkül, Derecske, Debrecen, Haon
„Ugyanaz az elegancia, ugyanaz a stílus” – hangzik az idézet Terence Hilltől a Nincs kettő négy nélkül című filmben, és ez a Bűnvadászok duó esetében is igaz.
Fotó: Molnár Péter

Kincs, ami nincs magyarul? Pongo Pongo-sziget már van, viszont Anulu, Mama és páncélautó kelleni fog még

Sok esetben pedig meg sem beszélik a jeleneteket, amikor együtt vannak, sokkal inkább improvizálnak, és dőlnek belőlük a Bud Spencer–Terence Hill-filmek legnagyobb mondásai. 
– Amikor leültünk zsűrizni a hagymásbab-főző versenyen, akkor is spontán módon jött minden, mint például: „Vezesd elő a tápot…” – mondta Sándor, hozzátéve, hogy szinte már egymás gondolatait is tudják Alberttel.

Ami pedig a soron következő projektjeiket illeti, Albert és Sándor felhívta a figyelmet arra, hogy jövőre a Kincs, ami nincs című filmből szeretnének forgatást rendezni, és ehhez keresik a statisztákat, illetve a felajánlásokat

Többek között a Pongo Pongo-sziget legnagyobb karakterét, Anulut, a királynőt, Mamát, a varázslót és a páncélautót is meg kell még szerezni, de jó hír, hogy a Keleti-főcsatornából már sikerült óceánpartot varázsolniuk.

Persze, nem ez az egyetlen alakulóban lévő videóklipjük, műsorunkban beszéltek erről bővebben, továbbá megtudtuk, hogy külsejük mellett személyiségre is hasonlítanak-e a legendás olasz színészekre. Természetesen vannak még kulisszatitkok bőséggel, amit megtudtunk a Bűnvadászok duótól, ezeket adásunkban hallgathatják meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában