Díjeső

2 órája

A legszebb portákat és a legfinomabb étkeket is díjazták a Hortobágyon

A legszebb porták és a legjobb ételek „pásztorai” is felvonultak a hortobágyi behajtási ünnepen. Ebben az évben is több daruporta és recept lett díjazott.

Haon.hu

Nagy ünnepe a pusztának a Szent Dömötör-napi behajtás, nem véletlen, hogy csodájára jár a nép az ország szinte minden szegletéből. Ám nem csak a jószágokról és pásztoraikról szólt a múlt szombat: a rendezett lakóhely és a leleményes konyha legjobbjai is dicséretet érdemeltek ezen a napon.

A Daruporta-szépítő verseny eredményhirdetésén a legsikeresebb férfi csapatnak járó oklevelekkel
A Daruporta-szépítő verseny eredményhirdetésén a legsikeresebb férfi csapatnak járó oklevelekkel  
Forrás: Napló-archív

A Daruporta-szépítő versenyen a több éve fáradhatatlanul aktív díszítők évről évre törekednek arra, hogy minél kreatívabb elemekkel díszítsék portáikat. A behajtási ünnepen tartott eredményhirdetésen a díjakat dr. Aradi Csaba és Jakab Ádám András polgármester adta át. A győztes portrák képei megtekinthetők a Hortobágyi Nemzeti Park honlapján.

A Pásztormúzeum előtti téren a Darukonyha receptverseny eredményét is kihirdették. Alább az igazgatóság Facebook-oldalán közzétett híradás alapján ismertetjük mindkét verseny eredményeit. A Darukonyha további díjazottjai és minden beküldött recept elérhető a nemzeti park honlapján – írják. 

Eredmények

Daruporta-szépítő verseny

  • Vas Tibor, Dobiász Károly, Tar József – A legsikeresebb férfi csapat
  • Mészáros Józsefné – A legősziesebb hangulatú
  • Szarka Hanna és családja – A legnaprakészebb
  • Hortobágy Község Önkormányzata – A leghumorosabb
  • Hortobágyi Petőfi Sándor Általános Iskola és Kollégium – A daruvonulásra leginkább ajtót nyitó
  • Hortobágyi Nyitnikék Óvoda – A legmesésebb
  • Bodnár és Bak család – A leginnovatívabb
  • Könnyű Juliánna, Haeringné Delnegró Piroska – A legnagyobb újítók és a közönség kedvence

Darukonyha receptverseny

  • Győztes előétel: Sült napfény – készítő: Zabolai Lilien, Karcagi Szakképzési Centrum Hámori András Technikum és Szakképző Iskola – felkészítő szakoktató: Szakács László
  • Győztes főétel: Bőségtál, ahogy a darucsapat szereti – készítő: Szarka Botond, Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Veress Ferenc Szakképző Iskola – felkészítő szakoktató: Balláné Vasvári Éva
  • Győztes desszert: Napvirágos köleslinzer – készítő: Karuczka Jánosné, Bükkábrány
  • Közönségdíjas: „Vonuló csemege” kölesfelfújt napraforgóval ízesítve – készítő: Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Veres Péter Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola, 12.b vendégtéri szaktechnikusai – felkészítő: Sári Tiborné

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában