Különleges továbbképzést tartottak a Debreceni Egyetemen

A kurzust a Debreceni Tankerületi Központ fenntartásában működő intézmények munkatársainak szervezték.

Haon.hu

Különleges továbbképzést tartottak a Debreceni Egyetemen csütörtökön – számolt be róla az unideb.hu. Mint írják, az Üzleti szolgáltatások a gyakorlatban, pedagógus-továbbképzés a középfokú szakmai szakképzés minőségének javítása érdekében című akkreditált tanártovábbképzést azzal a céllal indította a DE és a DBSC Kerekasztal, hogy a tanárok – intézményvezetők, helyettesek, munkaközösségvezetők – betekintést nyerjenek az üzleti szektor mindennapjaiba, és olyan gyakorlati ismereteket szerezzenek, amelyeket beépítve a középiskolai oktatásba elősegíthetik, hogy a diákok a későbbiekben sikerrel illeszkedjenek be a munka világába.

A kurzuson a Debreceni Tankerületi Központ fenntartásában működő intézmények munkatársai vettek részt
A kurzuson a Debreceni Tankerületi Központ fenntartásában működő intézmények munkatársai vettek részt
Forrás: unideb.hu

Ez a képzés a Debreceni Egyetem szívügye, hiszen hidat épít az egyetem, az oktatásban résztvevők és az üzleti szolgáltató szektor között, amelynek köszönhetően a céges világról szerzett gyakorlati ismereteket felhasználva a pedagógusok naprakész információkkal segíthetik döntéshelyzetben a pályaválasztás előtt álló diákokat 

– fogalmazott köszöntőjében Csatár Péter, a DE Bölcsészettudományi Kar stratégiai és gazdasági dékánhelyettese.

Csatár Péter, a DE Bölcsészettudományi Kar stratégiai és gazdasági dékánhelyettese
Csatár Péter, a DE Bölcsészettudományi Kar stratégiai és gazdasági dékánhelyettese
Forrás: unideb.hu

Az egyetem és a DBSC Kerekasztal együttműködése 2018-ra nyúlik vissza, azóta számos workshopot, nyílt napot és több különböző kurzust is szerveztek közösen. 2020-ban pedig elindították a nemzetközi szinten is egyedülálló akkreditált pedagógus-továbbképzést.

A mostani oklevélátadó ünnepség alkalmat ad a visszatekintésre is, hiszen az eltelt évek alatt a Debreceni Szakképzési Centrum több mint 90 pedagógusa vett részt a programban, amelyhez most első alkalommal csatlakoztak a Debreceni Tankerületi Központ oktatói, akik eredményesen teljesítették a képzési programot

– ismertette Szilágyi-Asztalos Gyöngyi, a DE Oktatási Főigazgatóság felsőoktatási, képzésfejlesztési és minőségbiztosítási igazgatója.

Szilágyi-Asztalos Gyöngyi, a DE Oktatási Főigazgatóság felsőoktatási, képzésfejlesztési és minőségbiztosítási igazgatója
Szilágyi-Asztalos Gyöngyi, a DE Oktatási Főigazgatóság felsőoktatási, képzésfejlesztési és minőségbiztosítási igazgatója
Forrás: unideb.hu

A gyakorlati ismeretek átadásáról a DBSC keretében együttműködő hét vállalat – 4iG Nyrt., British Telecommunications, Deutsche Telekom IT Solutions, DIEHL Aviation Hungary Kft., Flowserve Hungary Services Kft., NI Hungary Kft., Transcosmos Kft. – munkatársai gondoskodnak.

Közös érdekek mentén dolgozunk azon, hogy „becsempésszük” a piaci ismereteket és elvárásokat az oktatásba, bepillantást nyújtva a modern, dinamikusan fejlődő, a nemzetközi piacon is jól ismert vállalatok életének mindennapjaiba

– mondta az ünnepségen Megyesi Szilveszter, a 4iG Nyrt. üzletágvezetője.

Megyesi Szilveszter, a 4iG Nyrt. üzletágvezetője
Megyesi Szilveszter, a 4iG Nyrt. üzletágvezetője
Forrás: unideb.hu

Szakács Szabolcs, a Transcosmos ügyvezetője a céges mindennapok megismerésének fontosságát emelte ki, amelyet a részt vevő pedagógusok első kézből ismerhettek meg a gyakorlati képzés során.

A 30 órás akkreditált tanártovábbképzés elsőként jelenléti, majd online oktatás formájában, valamint a különböző vállalatoknál tett személyes látogatásokkal zajlott. A 13 résztvevő a Debreceni Tankerületi Központ fenntartásában működő Ady Endre Gimnázium, Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, Deák Ferenc Tehetségfejlesztő Középiskolai Szakkollégium, Fazekas Mihály Gimnázium, Gulyás Pál Kollégium, Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, Kós Károly Művészeti Szakgimnázium, Technikum és Kollégium, Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium és Tóth Árpád Gimnázium pedagógusa.

- Fontos, hogy tanáraink ne csupán saját szakterületükön rendelkezzenek naprakész információkkal, hanem tájékozottak legyenek olyan ismeretek terén is, amelyekkel felkészíthetik diákjaikat a „nagybetűs életre”, jelentse az akár a továbbtanulást, akár az elhelyezkedést a munkaerőpiacon – hangsúlyozta Türk László, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója.

Az oklevelet a végzősök számára Kissné Nyéki Éva, a DBSC Kerekasztal projektvezetője adta át, aki a sikerrel zárult képzéssel kapcsolatban kiemelte: a kurzus új módszerrel, új megközelítésben nyújtott lehetőséget egy új terület, az üzleti szektor megismerésére.

Az oklevelet a végzősök számára Kissné Nyéki Éva, a DBSC Kerekasztal projektvezetője adta át
Az oklevelet a végzősök számára Kissné Nyéki Éva, a DBSC Kerekasztal projektvezetője adta át
Forrás: unideb.hu

Az ünnepség egyben a második kurzus nyitóeseménye is volt, amelyen ugyancsak a Debreceni Tankerületi Központ fenntartásában működő gimnáziumok, szakgimnáziumok, kollégiumok 11 pedagógusa vesz részt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában