Nyílt napot tart a Gyógyszerésztudományi Kar Debrecenben

Nyílt napot tart a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara pénteken Debrecenben.

Haon.hu

Nyílt napot tart új épületében a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara október 25-én, pénteken – hívta fel rá a figyelmet az unideb.hu. Mint írják, a rendezvényre olyan érdeklődőket várnak, akik életre szóló professzionális segítő hivatást választanának, a gyógyszerek speciális szakértőjévé válnának, illetve az egészségügyi ellátórendszer csapattagjaként szeretnének dolgozni. A kar olyan diplomát kínál a végzetteknek, ami biztos megélhetést ad.

Nyílt napot tart a Gyógyszerésztudományi Kar Debrecenben
Nyílt napot tart a Gyógyszerésztudományi Kar Debrecenben
Forrás: unideb.hu

A GYTK nyílt napján az érdeklődők megtudhatják például, hogy mely feltételek teljesítése esetén lehet felvételt nyerni a karra. Bemutatkoznak a képzésben részt vevő intézetek, kiderül, milyen kutatások folynak a tanszékeken és a hallgatói életbe is betekintést engednek.

Bácskay Ildikó, a DE GYTK dékánja
Bácskay Ildikó, a DE GYTK dékánja
Forrás: unideb.hu

Nyílt napunkon megmutatjuk, milyen kompetenciák és készségek szükségesek ahhoz, hogy valaki gyógyszerésszé váljon, milyen sokféle elhelyezkedési lehetőség kínálkozik ezen a pályán, mit ér a gyógyszerészi diploma, milyen perspektívái vannak egy gyógyszerészhallgatónak itthon és milyen nemzetközi kapcsolatépítési lehetőségei külföldön 

– fogalmazott a DE GYTK dékánja.

Bácskay Ildikó hozzátette: mindezt olyan kollégák közreműködésével mutatják be, akik a DE GYTK Alumni közösség tagjai, akik gyógyszertárakban, klinikákon, gyógyszeriparban, akadémiai közegben magas színvonalon, kiemelkedő hivatástudattal végzik munkájukat.

– Hallgatói Önkormányzatunk egyrészt a pezsgő és izgalmas hallgatói életet ismerteti, másrészt azt a támogató tevékenységét is vázolja, mely a középiskolások pályaválasztását és az egyetemi tanulási folyamatot támogatja – ismertette a kari vezető.

A nyílt nap pénteken 9 órakor kezdődik a Gyógyszerésztudományi Kar új székházában a Rugó utcán, a Debreceni Egyetem UD Tudományos, Technológiai és Innovációs Parkjában. Az eseményt általános tájékoztató nyitja az egyik nagy előadóteremben, majd a korábban végzett szakemberek beszámolói, karrierjük bemutatása következik.

Itt a lehetőség megismerni a Debreceni Egyetem (DE) gyógyszerészképzését
Itt a lehetőség megismerni a Debreceni Egyetem (DE) gyógyszerészképzését
Forrás: unideb.hu

A program a Gyógyszertechnológiai, Gyógyszerhatástani és Biofarmáciai Tanszékeket érintő túrával folytatódik, végül a résztvevők a Természettudományi és Technológiai Kar Növénytani Tanszékére is átmennek. Az érdeklődőket a kar jelenlegi hallgatói, illetve oktatói kísérik, akikkel a gyógyszerész szakmáról, a gyógyszerészképzésről tudnak majd beszélgetni.

A DE GYTK új épülete a Vezér utca és a Domokos Márton utca felől egyaránt megközelíthető, az egyetemi ipari parknál kell befordulni az egyirányú Rugó utcába. Tömegközlekedéssel a 10-es vagy 14-es autóbusszal, a Rugó utcai megállóban leszállva érhető el.

A tájékozódást segítendő egy térképet is közzétettek a szervezők
A tájékozódást segítendő egy térképet is közzétettek a szervezők
Forrás: unideb.hu

További részletek itt és itt olvashatók – írják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában