Már az első ülésén fontos döntéseket hozott a szoboszlói testület

Meghosszabbították a Hungarospa vezérigazgatójának lejáró szerződését, de a helyi építési szabályzat is módosult. A döntésekről a közösségi oldalán írt Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere.

Haon.hu

Részletesen beszámolt a Facebook-oldalán Czeglédi Gyula arról, milyen pontokat tárgyalt a hajdúszoboszlói képviselő-testület az október 17-i alakuló ülésén. Mint a régi-új polgármester írta, az ülés elején elfogadták a város új szervezeti és működési szabályzatát, majd ezután meghatározták az önkormányzati bizottságok létszámát és személyi összetételét. A bizottságok nem képviselő tagjai esküt tettek, majd a bizottságok megkezdték működésüket.

Megtartotta alakuló ülését a hajdúszoboszlói képviselő-testület
Megtartotta alakuló ülését a hajdúszoboszlói képviselő-testület
Forrás: Facebook / Czeglédi Gyula

Az ülésen többek között

  • meghosszabbították Czegle-Pinczés Enikő, a Hungarospa vezérigazgatójának lejáró munkaszerződését további 4 évvel;
  • elfogadták a multifunkciós csarnok koncepciótervét;
  • tájékoztató hangzott el a nyár végi laborvizsgálatokról: a levegő, talaj, talajvíz, felszíni víz minőségének jelenlegi állapotáról;
  • és döntöttek az óvodakonyha homlokzati felújításáról is.

Emellett a testület kezdeményezte a helyi építési szabályzat módosítását, melyből Czeglédi Gyula azt a pontot emelte ki, mellyel korlátozni szeretnék Hajdúszoboszlón még az ipari célra szolgáló területeken is a veszélyes, fertőző és tűzveszélyes anyagok tárolását, szétszerelését célzó tevékenységet a lakosság biztonságának erősítése érdekében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában