Fejlesztés

2 órája

Kinőtték a régit, új bölcsőde épül Hajdúszováton

Haon.hu

Új, 2 csoportszobás bölcsőde épül Hajdúszováton, az épület alapkövét pénteken tették le az Ady Endre utcán. A Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzat közleménye szerint a meglévő 16 férőhelyes minibölcsőde már kevésnek bizonyult, a fejlesztéssel a településen hamarosan további 28 kisgyermek elhelyezése lesz biztosított.

Új bölcsőde épül Hajdúszováton
Új bölcsőde épül Hajdúszováton
Forrás: hbmo.hu

A nyitórendezvényen Váradi Jenő polgármester ismertette a beruházás részleteit, majd Pajna Zoltán, a vármegyei önkormányzat elnöke köszöntötte a megjelenteket. Elmondta egyebek mellett, hogy a szervezet által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, valamint annak folytatása, a TOP Plusz program keretében a vármegyében összesen 34 településen, 6,3 milliárd forint értékben valósult/valósul meg bölcsődei fejlesztés.

Az önkormányzat a bölcsődeépítésre összesen 420 millió forint támogatást nyert, melyből csaknem 90 millió forint hazai költségvetésből biztosított.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában