Rendbe teszik az árkokat Hajdúszováton

Kivitelezőt keres az önkormányzat a település csapadékvízelvezető rendszerének fejlesztésére – tudatta az október 3-ai Közbeszerzési Értesítő. Hajdúszováton összesen 3,6 kilométer hosszú szakasz újulhat meg.

Haon.hu

A tervek szerint a hajdúszováti Arany János utca páros oldalában lévő árokrendszert burkolják, az abban összegyűlt vizet az Ürmös-érbe vezetik le. A Bocskai utcában a meglévő földmedrű árkoknál előregyártott mederelemmel burkolt árokrendszert építemek ki, valamint a Wesselényi utca felőli részen az árkot kotorják, mederrendezés valósul meg. Az utca közepén lévő magaspont miatt nem egyirányú az esése az utcának, így az összegyűlt víz egy részét az Arany János utcai csapadékvíz-elvezető hálózatba, másik részét az Ürmös-érbe vezetik.

A csapadékvíz-elvezető hálózatot korszerűsítenék Hajdúszováton
A csapadékvíz-elvezető hálózatot korszerűsítenék Hajdúszováton
Forrás: illusztráció / MW-archív

Ezeken a hajdúszováti utcákon is dolgoznak majd

A Batthyány utcai rekonstrukció a páros oldalon lévő földmedrű árkokat érinti, melyeket előregyártott mederelemmel burkolnak, a kapubehajtókban átereszekkel megszakítva. Derecske irányában az utolsó ingatlantól az Ürmös-csatornáig a meglévő árkok jó karba helyezése történik.

A Maklári-Pap Mór utcában szintén előregyártott mederelemmel burkolják az árkokat, a kapubehajtókban átereszekkel megszakítva, és így tesznek a József Attila utca páros oldalán is, ahol Debrecen irányában az utolsó ingatlantól a Kösely-főcsatornáig a meglévő árkok jó karba helyezése történik.

Leburkolják a Budai Nagy Antal utcában a járda és az útburkolat között lévő földmedrű árkokat, valamint az Ürmös-éri befogadó előtt 290 méter hosszban kotrás, mederrendezése történik. A Csokonai utcában a páratlan oldalon lévő földmedrű árokszakaszt újítják fel, előregyártott betonelemekkel építik ki. A befogadó az utca végén meglévő földmedrű árok lesz.

A Károlyi Mihály utcában a korszerűsítés az északi oldalon található árkokra irányul, mivel ezek feliszapolódtak és nem vezetik el a vizet kellőképpen. Az utca lejtése a Görgey utca felé történik, ahol egy tározó található. Ebbe a tározóba vezették be a túloldali árok vizét, így ez a tározó szolgálhat befogadóként az északi oldalban kiépítendő ároknak is. A földmedrű árok nyílt burkolt árokként funkcionál tovább.

A munkára 8 hónap áll majd rendelkezésre, az ajánlatokat október 25-ig várják.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában