A nap legfontosabb anyagai

3 órája

Útlezárás miatt lett hatalmas a forgalom a debreceni kis utcában

Megkóstoltuk az ország hamburgerét, és megtudtuk, milyen külföldi lehetőségei vannak a debreceni diákoknak. Hírösszefoglaló Hajdú-Biharból.

Haon.hu

Az útfelújítás átmenetileg fennakadást okoz a közlekedésben

Forrás: Molnár Péter

  • Körülbelül két hete zajlanak a munkálatok az M35-ös autópálya hajdú-bihari szakaszán. A 4-es főút felőli autópálya-felhajtó lezárásával megnövekedett a debreceni Határ út kamionforgalma. Utánajártunk, mit tapasztalnak az ott élők, illetve mikorra várható az utcát érintő útfelújítás.
  • Még a receptet is megadta készítője kis túlzással. Kiderült, hogyan készül és milyen ízvilágot képvisel az ország burgere, ami idén ősszel nyerte el a díjat a debreceni Szaft ’N Burger versenyen.
  • A DMJV Városi Szociális Szolgálat idén sem feledkezett meg ellátottjairól. Az idősek világnapja alkalmából „Még mindig aktívan” címmel tartottak rendezvényt Debrecenben.
  • Számtalan külföldi lehetőségről tájékozódhattak a hallgatók 15 kiállító és 2 egyetemi szervezet standjánál. Idén immár 26. alkalommal várta a Külügyi Börze a mobilitási programok iránt érdeklődőket a Debreceni Egyetem főépületében október 1-én, kedden.
  • Az országos sajtót is bejárta, hogy szeptember elején egy kengurut találtak a Hajdúságban. A konyári kenguru a napokban meglett, azonban csak a tetemét találták már meg.
  • Október elsején léptek hivatalba a 2024. június 9-i önkormányzati választáson megválasztott politikusok. Hajdú-Bihar 82 településéből 57-en nem történt változás a polgármester személyében, azonban 25-ön új polgármestert szavaztak meg a lakosok. 
  • A magas patogenitású madárinfluenza-vírus H5N1 altípusát mutatta ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Hajdú-Bihar és Fejér vármegyében elhullott nyári ludakból, közölte a Nébih honlapja.
  • A DVSC másodedzője szerint fontos meccs következik Virgil van Dijkék ellen. Dombi Tibor portálunknak mondta el várakozásait a Magyarország-Hollandia találkozó előtt.

Ajánljuk még:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában