Összefoglaló

2 órája

Láncreakciót indított be egy Debrecen melletti baleset, egymás után törtek az autók

Halálos háztűzhöz és több karambolhoz is vonultak hétfőn a hajdú-bihari tűzoltók. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Haon.hu

Hétfőn baleset volt Debrecen külterületén, a 3316-os számú úton. Árokba csapódott egy autó. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet és áramtalanították azt. A balesetet követően az ott elhaladó autók közül is többen koccanásos balesetet szenvedtek, így az egység azokat a járműveket is átvizsgálta. Az eset során senki sem sérült meg – olvasható a hajdú-bihari katasztrófavédelem ügyeleti összefoglalójában.

Balesetekhez is vonult hétfőn a hajdú-bihari katasztrófavédelem
Balesetekhez is vonult hétfőn a hajdú-bihari katasztrófavédelem
Forrás: illusztráció / Napló-archív

Szivárgó szén-monoxidhoz és halálos háztűzhöz is kellett a katasztrófavédelem segítsége 

Szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket egy társasház negyedik emeleti lakásában, a debreceni Károli Gáspár utcában. A város tűzoltói méréseket végeztek, melyek magas koncentrációban kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltatót ideiglenesen kizárta a rendszerből a nyílt égésterű gázkazánt, a mentőszolgálat pedig a lakás három lakóját kórházba szállította.

Egy családi ház ablakain keresztül füst áramlott ki a szabadba, hétfő délelőtt Debrecen-Kismacson, az Orgona utcában. A ház egyik szobájában volt tűz, a helyiség a tűzoltók kiérkezésre teljes terjedelmében lángolt. A debreceni hivatásos tűzoltók légzőkészülékben több vízsugárral oltották a tüzet, közben a ház lakóját megtalálták a füstben. Az egység az idős embert átadta a mentőszolgálatnak, de már nem tudtak rajta segíteni, a helyszínen életét vesztette. A tűz körülményeit és okát vizsgálja a Hajdú-Bihar vármegyei katasztrófavédelmi szolgálat. 

Halálos háztűz Kismacson
Halálos háztűz Kismacson
Forrás: Tóth Imre

Egy huszonöt méteres fa egyik nagy ága hasadt le Hajdúsámsonban, a Rózsa utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétárán át dolgoztak.

Két autó ütközött össze Debrecen és Hosszúpályi között, a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában