Idősek világnapja

3 órája

Az időseket ünnepelték Tégláson

Október 1-jén, kedden, egész nap a szépkorúakat köszöntötték és ünnepelték Tégláson a Közösségi Házban. A Szociális Gondozási Központ szervezésében megvalósult jó hangulatú, tartalmas rendezvényen meleg teával és reggelivel vártak minden érkező vendéget az Idősek világnapján.

Kerekes-Bíró Éva

Sok résztvevője volt az Idősek világnapja alkalmából tartott rendezvénynek

Forrás: Kerekes-Bíró Éva

Chebliné Kocsis Erzsébet, a gondozási központ vezetője köszöntőjében méltatta a szépkorúak Téglásért és a közösségért végzett munkáját, folyamatos értékteremtő jelenlétüket a város életében. Ezt követően a Bárczay Anna Városi Óvoda Csibe csoportja énekelt és táncolt a színpadon, az óvodás gyermekek műsora mindenkit elvarázsolt. Téglási és hortobágyi népdalokat az Ezüst Alkony Népdalkör előadásában hallgattunk, majd Szabó Csaba polgármester vetített, képes előadása következett, Téglásról. A városvezető köszöntötte a legidősebb hölgyet és urat egy-egy ajándékcsomaggal, és a már népszerűvé vált kvízkérdésekkel játszhattak a jelenlévők polgármester úrral.

Sok résztvevője volt az Idősek világnapja alkalmából tartott rendezvénynek
Sok résztvevője volt az Idősek világnapja alkalmából tartott rendezvénynek
Forrás: Kerekes-Bíró Éva

A szünetben ügyességi játékok és fejlesztő feladványok szórakoztatták és mozgatták meg a szépkorú vendégeket, volt többek között gyöngyfűzés, krikett, fejlesztő-játékok. Végül Báder Tibcsyvel, a Sláger TV sztárjával mulatott együtt az egész közönség.

A finom ebédet a gondozási központ szakács-csapata készítette el most is: Benczéné Marika, Kocsisné Erzsike, Lovasné Erzsike.

Végül eredményhirdetésre került sor: az egész évben visszaküldött INDA-feladványok és az Alzheimer világnapon kiosztott feladatlapok megoldóit ismerték el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában