Fejlesztés

2 órája

Nemsokára átadják Hajdú-Bihar legújabb idősotthonát, addig is itt van néhány látványterv róla

Csaknem 100 embernek lesz hely benne. A 3540 négyzetméter alapterületű hajdúszoboszlói idősotthont 2025 tavaszán vehetik birtokba az ellátottak.

Haon.hu

A tervek szerint 2025 tavaszán adják át azt a Hajdúszoboszlón épülő, 99 fő ellátására alkalmas idősotthont, amelynek az alapkövét csaknem 2 évvel ezelőtt, 2022. október 25-én tették le az Arany János utcában, számolt be a beruházó Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye honlapja. Mint írták, Palánki Ferenc megyéspüspök Nyikos-Fegyveres Andreát kérte fel az intézmény vezetésére.

A Hajdúszoboszlón épülő idősotthon látványterve
A Hajdúszoboszlón épülő idősotthon látványterve
Forrás: dnyem.hu

Az idősek otthona a Szent László római katolikus plébániához tartozó Wesselényi utcai zarándokház és kápolna mögötti területen nyitja meg majd a kapuit.

A Hajdúszoboszlón épülő idősotthon látványterve
Az épületben 99 embert tudnak majd ellátni
Forrás: dnyem.hu

Az egyházmegyei közleménye emlékeztet, Hajdúszoboszló mellett Hajdúböszörményben is épül új szociális otthon, az Újvárosi úti 50 férőhelyes bentlakásos otthon átadása folyamatban van.  A két beruházásnak köszönhetően a településeken újabb munkahelyek létesülnek: Hajdúszoboszlón előreláthatólag közel 50 főt, Hajdúböszörményben pedig 35 főt tudnak majd foglalkoztatni az induló intézmények. 

 

 


 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában