Itt a bejelentés!

2 órája

Népszerű járat visszatérése segíti a hétvégi közlekedést Debrecenben

A visszatérő járatokkal könnyebben lehet majd közlekedni hétvégente az autóbusz-állomás, a belváros, a Dobozi lakótelep, a Fényes udvar és az Ótemető utca között.

Haon.hu

Népszerű hétvégi járat tér vissza a hétvégi menetrendbe Debrecenben

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Mint arról korábban már beszámoltunk, portálunkhoz érkezett megkeresés alapján jártunk utána annak, hogy újraindulhat-e a közlekedés a 4-es trolibusz vonalán. A DKV még 2022 őszén optimalizált menetrendet vezetett be az érintett járatot illetően, miszerint szabad- és munkaszüneti napokon a járat már nem közlekedik alacsony kihasználtsága miatt. Emellett azzal indokolta döntését a DKV, hogy a 4-es trolival párhuzamosan jár a 19-es számú autóbusz. Júniusban úgy nyilatkozott a társaság, hogy a terveik között szerepel a járat hétvégi közlekedésének újbóli elindítása.

Népszerű járat visszatérése segíti a hétvégi közlekedést Debrecenben
Népszerű járat visszatérése segíti a hétvégi közlekedést Debrecenben
Forrás: Facebook / DKV Zrt.

A 4-es trolibusz visszatérést a Dkv Zrt. szombat reggel jelentette be Facebook-oldalán

Mint írták, a visszatérő járat menetrendjét összehangolták a 19-es autóbusz menetrendjével, így a belváros és a Dobozi lakótelep között ütemes követési idővel közlekedik majd a két járat a közös szakaszon. 

A közlekedési vállalat bejegyzésében rámutatott, az intézkedésnek köszönhetően jelentősen javul hétvégente a közösségi közlekedési kapcsolat a Helyközi autóbusz-állomás, a belváros, a Dobozi lakótelep, a Fényes udvar és az Ótemető utca között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában