Programajánló

2 órája

Élménydús programokkal vár a Szent Dömötör Nap Létavértesen

Turóczi Barnabás

Október 12-én 9 órától a Rákóczi utca 5/a alatti Pöttöm Majorban ismét színes programot kínálnak kicsiknek és nagyoknak. A Szent Dömötör Nap jó alkalom a behajtási ünnep, a hazai pásztorhagyományok felelevenítésére és az aktív közreműködőknek az átélésre is. A hétvégi program póniparádéval és betyáros patadobogtató lovas ügyességi versennyel veszi kezdetét. Ezután bográcsos ételek főzőversenye, bábelőadás, mókás állatvásár, gyerek táncház és ebéd zárja a délelőttöt.

Lovasok felvonulásával indul a Szent Dömötör-napi ünneplés Létavértesen
Lovasok felvonulásával indul a Szent Dömötör-napi ünneplés Létavértesen
Forrás: Kővári Krisztián

Délután lesz mókás parasztolimpia csapatverseny, csikós bemutató, népi színjáték előadás, népdalkör és néptánccsoportok műsora, gyerekeknek szalmavár és szalmalabirintus, népi játékok, kukoricataposó, állatsimogató, lovaglás. Az érdeklődők megkóstolhatják dédszüleink konyhájának főztjét, ráadásul a nap folyamán helyi termelők kirakodóvásáron kínálják portékáikat. Ha az időjárás is kedvez, a tanyasi tombolát táncház követi majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában