Összefoglaló

2 órája

Horror a debreceni parkolókban

Közlekedés, kóborló medve és bajor sörök a múlt hét legolvasottabb cikkei között. A parkolóban szorult helyzetbe került anyuka története volt olvasóink szerint az egyik legérdekesebb.

Sokszor, sok helyen okoz gondot a parkolás

Fotó: Illusztráció: MW-archív

Az elmúlt hét mintha a közlekedés jegyében telt volna, legalábbis ami a Haon legolvasottabb cikkeit illeti. Kellemetlen meglepetés ért egy debreceni anyukát pénteken, aki 8 hónapos kislányával indult volna útra, azonban a Faraktár utcai parkolóban beszorult az autója. Az egyik nagy debreceni Facebook-csoportban próbált segítséget kérni. Parkolási anomáliák kerültek szóba egy másik közösségi bejegyzéshez kapcsolódóan is, a Szoboszlói út környékét, illetve az ottani parkolók helyzetét illetően.

parkoló Debrecen haon
A Faraktár utcai parkoló volt az egyik ominózus eset helyszíne
Forrás:  Illusztráció: Napló-archív 

Nem csak a parkolók okozhatnak fejfájást

Az autósok mellett a más járművel közlekedők is bosszankodhattak: beütött a krach, el kellett terelni egy debreceni vonatot hétfőn egy baleset miatt, a Wizz Air Debrecenben is jelentős változtatásokat hoz, úgy döntöttek, a jövőben egyetlen repülőjáratot közlekedtet a cívisvárosból.

Sajnos, nem múlt el a hét baleset nélkül Hajdú-Biharban; kedden reggel busz és két autó ütközött össze a Kishegyesi úton, két ember sérült meg, pénteken késő este pedig két autó karambolozott Berettyóújfalu és Tépe között.

Szerdán egy tavalyi tragikus baleset került fókuszba: fogházbüntetést kér az ügyészség arra a sofőrre, aki a vád szerint tavaly augusztusban halálra gázolt egy fiatal lányt a debreceni Böszörményi úton. 

A közlekedés még két más szempontból is érdekelte olvasóinkat a múlt héten. Ősszel gyakran meggyűlik a baja a sofőröknek a sáros, csúszós úttal, és mi kiderítettük, kinek a feladata letakarítani azokat:

Pinczés Szabolcs Balmazújváros haon
Pinczés Szabolcs megmutatta nekünk veterán motorjait és a kedvenc autóját, egy 601-es Trabantot
Fotó: Czinege Melinda

Továbbá, bemutattunk egy balmazújvárosi fiatalembert, akinek többek közt egy babakék Trabant áll a garázsában:

Medvelesen Nyírmártonfalván

Állati témákból is kijutott a múlt hétre. Mint napvilágra került, bezár az egyik népszerű baromfibolt, hétfőn pedig Hármashegyalján látták a nyírmártonfalvai medve nyomát.

Komoly problémával kell szembenéznie a kertes házban élőknek és a gazdáknak. Egy Amerikából érkező kártevőfaj, a dióburok-fúrólégy tönkreteszi a termést, így tulajdonképpen feketedik a dió. Szakértőt kérdeztünk, hogyan lehet ez ellen védekezni.

Időközben jó hírek érkeztek arról az asszonyról, akit megsebesített a feleségét szeptemberben Hajdúböszörményben meggyilkoló férfi.

A gasztronómia élményeivel indult az október

Megkóstoltuk az ország legjobb hamburgerét, amit Püspökladányban készít Berecz Attila:

sör Debrecen haon
A legjobb söröket csapolták a debreceni Oktoberfesten
Fotó: Fotó: Molnár Péter

S végül, de nem utolsósorban, öntötték a korsókba a legjobb söröket a debreceni Oktoberfesten, mely minden ízében, színében és hangjában is megközelíti a müncheni nagytestvérét.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában