Jótékonyság

2 órája

Nagy művészek fogtak össze egy debreceni kisfiúért

A Duchenne-szindrómás fiú számára jótékonysági koncertet szerveznek Budapesten. Micskó Benjámint és családját szorítja az idő, az édesanya minden segítségért hálás.

Haon.hu

Jótékonysági koncertet szerveznek hamarosan Budapesten a Duchenne-szindrómás Micskó Benjáminért, írta meg a Ripost. Mint ismert, a debreceni kisfiú és családja versenyt fut az idővel, hiszen a négyéves Beni életét megmenthetné egy külföldi génterápia, amely nagyon drága, 1.3 milliárd forintba kerül, és csak 4-5 évesek számára engedélyezett, így fontos lenne, hogy ez az összeg minél hamarabb összegyűljön. A kitűzött célért egy ország fogott össze, nemrég például Beni édesanyjának iskolája szervezett gyűjtést.

Jótékonysági koncert lesz Budapesten Micskó Benjáminért
Jótékonysági koncert lesz Budapesten Micskó Benjáminért
Forrás: Ripost

A Ripost cikke szerint Filep Xavér orgonaművészhez is eljutott a beteg kisfiú híre. Mindenképpen segíteni szeretett volna a családnak, ezért úgy döntött, jótékonysági koncertet szervez az egyik fővárosi templomba.

Várunk mindenkit, aki segíteni szeretne Beninek, hiszen ugyanolyan joga van a hosszú és tartalmas élethez, mint bárki másnak! A koncert végén kosarakba helyezhetik egyéni adományaikat, amelyet ott helyben átadunk a szülők részére!

– írta. A koncertet a Belvárosi Szent Mihály-templomban tartják október 20-án 19.30-tól, és olyan művészek lépnek fel rajta, mint Bogdányi Titanilla, Kertesi Ingrid, vagy Hunyadi Donatella.

Micskó Benjámin édesanyja: ne engedjétek el a kezünket

A szülők minden segítségnek nagyon örülnek, és hálásak azoknak, akik segítenek nekik abban, hogy Beni minél hamarabb megkapja a génterápiát. Bár kisfiuk soha nem lesz olyan, mint a többi átlaggyermek, de arra még van remény, hogy ne kerüljön kerekesszékbe.

– Sajnos az idő szorít minket, de hiszünk benne, hogy együtt képesek vagyunk a lehetetlent is valóra váltani! Szeretnénk megkérni, hogy ne engedjétek el a kezünket, mert csak a ti segítségetekkel sikerülhet megmenteni a kisfiúnkat! – mondta Boglárka, Beni édesanyja.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában