Bébi bumm!

3 órája

Hihetetlenül cuki teknősök születtek a debreceni állatkertben

Hatalmas az öröm, hiszen ez az első alkalom, hogy sikeresen kikelt három utód a mór teknősőknél.

Haon.hu

Három apró mórteknős-bébi látta meg a napvilágot szüleik kifutójában, természetes körülmények között. Az első kicsi szeptember 12-én, a másik két testvér pedig szeptember 19-én bújt ki a tojásból – ez az első alkalom, hogy sikeresen kikelt három utód a mór teknősöknél, így különösen nagy az örömük – olvasható a debreceni állatkert Facebook-oldalán.

Ez az első alkalom, hogy sikeresen kikelt három utód a mór teknősöknél
Ez az első alkalom, hogy sikeresen kikelt három utód a mór teknősöknél
Forrás: Facebook / Zoo Debrecen

Mint írják, a kicsik kikelésére általában 60-100 napot kell várni, és az idei nyári hőség kifejezetten kapóra jött és kedvezően hatott a kelés sikerességére. A három életerős kis teknős természetes körülmények között kelt ki szüleik kifutójában, majd a Pálmaház kulisszái mögött kialakított teknősoviba költöztek, ahol szeretettel gondoskodnak róluk. Jelenleg boldogan falatoznak fűféléket, pitypangot, lóherét és vörösherét fogyasztanak, vitaminokkal kiegészítve, de az abszolút kedvencük a hibiszkusz virág.

Ezek az apróságok nemcsak bájosak, hanem különleges figyelmet is érdemelnek, hiszen a mór teknősök (Testudo graeca) a CITES egyezmény hatálya alá tartoznak, tartásuk pedig szigorú engedélyhez kötött.

A természetes élőhelyük folyamatos csökkenése miatt fajuk szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján, ahol sebezhetőként van nyilvántartva, így megőrzésük kiemelten fontos.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában