Testületi ülés

2 órája

Újra számíthatnak a Bursa Hungaricára a nádudvari diákok

Az új képviselő-testület is képben van a város vagyonát illetően.

Marján László

Október 10-ei megalakulását követő első ülésrét tartotta Nádudvar Város Önkormányzatának képviselő-testülete a városházán október 24-én, csütörtökön. A nap legfajsúlyosabb témájának az önkormányzat aktuális vagyoni és pénzügyi helyzetéről szóló beszámoló ígérkezett. S úgyis lett! Ebből kiderült, hogy továbbra is egyensúlyban van a város büdzséje, az önkormányzatot stabil gazdálkodás jellemzi. A tájékoztató annak érdekében készült, hogy az új képviselő-testület átfogó információt kapjon az önkormányzat 2024. szeptember 30-i vagyoni és pénzügyi helyzetéről.

A csütörtöki testületi ülésen 16 napirendet tárgyaltak Nádudvaron
A csütörtöki testületi ülésen 16 napirendet tárgyaltak Nádudvaron
Forrás: Marján László

Ezeket tárgyalták még a testületi ülésen

A terítékre került 16 napirendi pont negyedében a helyi óvoda „szerepelt” a grémium előtt. Egyebek mellett a szakmai beszámolót és a munkatervet is egyaránt elfogadták. A városvezetők kifejezték megelégedettségüket az intézmény működését illetően.

A városi és a helyi roma nemzetiségi önkormányzat között kötött együttműködési megállapodást szintén felülvizsgálták és meghosszabbították.  

A városatyák és városanyák döntése értelmében Nádudvar csatlakozik a 2025-re kiírt Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez, ahogy azt rendszerint tette az előző esztendőkben is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában