Az utolsó buli

5 órája

Köszönünk mindent, Roncsbár! – fotókkal, videóval

Debrecen ikonikus helye úgy zárt be csütörtök este, ahogy több mint tizenkét éve nyitott: egy őrült nagy Tankcsapda-koncerttel. A Roncsbár az elmúlt évek alatt a belváros meghatározó, a cívisváros legnépszerűbb szórakozóhelyévé vált. Ilyen volt a búcsúbuli.

Bekecs Sándor

Egy korszak zárult le csütörtök éjszaka Debrecenben. Ezer és ezer élmény és emlék fűződik a belváros ikonikus szórakozóhelyéhez, amely több mint tizenkét éven át szolgálta nemcsak a helyieket, de még a vármegye határain túlról érkezőket is. Koncertek, bulik, lány- és legénybúcsúk, születésnapok, sikeres vizsgák, s ki tudja még, milyen alkalmak helyszíne volt a Roncsbár. Csütörtök este utoljára csaptak a húrok közé a sokak által jól ismert színpadon.

A Tankcsapda szállította a Roncsbár búcsúbuliját csütörtök este
A Tankcsapda szállította a Roncsbár búcsúbuliját csütörtök este
Forrás: Molnár Péter

Aki még soha nem járt ott, annak is volt némi fogalma arról, mit is jelent Debrecennek a Roncsbár. A 2012-ben nyitott a debreceni szórakozóhelyen olyan zenekarok léptek fel az elmúlt évek alatt, mint a a Beatrice, a Quimby, az Anna and the Barbies vagy a Halott Pénz. A csütörtöki búcsú pedig keretet adott mindennek, hiszen a Csapó utcai romkocsma első zenekara lett végül az utolsó is: a Tankcsapda.

A roncsbáros buli örökké tart!

A 20.30-ra hirdetett búcsúkoncert előtt már egy bő másfél órával megnyíltak a Roncsbár kapui. Izgatottan várakozó, Tankcsapda-pólóban lévő vagy éppen azért sorban állók készültek az utolsó bulijukra a Csapó utcai szórakozóhelyen. Nyugodtan megállapíthatjuk, a város zenekara semmit nem veszített a népszerűségéből, hiszen erre a koncertre is pillanatok alatt elkeltek a jegyek.  

– Jó érzéssel jöttünk, de rossz érzéssel fogunk távozni. Rengeteget jártunk ide, nagyon sajnáljuk, hogy vége a Roncsbárnak – fejezte ki az egyik iszogató társaság. Elmondták, az elmúlt évek alatt rengeteg élményt szereztek, több mint 30 koncerten jártak itt. Van debreceni, kisvárdai és nyíregyházi is a csapatban.

Rengeteg élményt szereztünk, de soha nem aljasodtunk le annyira, hogy gáz legyen. Meddig tart egy roncsbáros buli? Örökké!

 – mondták a fiatalok, majd az idén 35 éves Tankcsapdának üzenték: „December 30-án találkozunk a Főnix Arénában!”

Mi volt az első koncert a Roncsbárban?

– Leginkább a klubszezonban jártam ide, arra viszont nem emlékszem, hogy melyik volt itt a legjobb estém, tehát mindegyik az volt. A leggázabb élmény? Egyszer kibicsaklott a bokám, ennyi – árulta el kérdésünkre Vanda. Barátnője, Petra, viszont határozottan kijelentette, mi volt az ő legjobb roncsbáros élménye: öt évvel ezelőtt itt tartotta a lánybúcsúját.

roncsbár debrecen
Ha ezek a falak mesélni tudnának…
Forrás: Molnár Péter

A jó hangulat pedig csak fokozódott, amikor az első Tankcsapda-számok felcsendültek a koncertteremben, ahol annyian gyűltek össze, hogy egy gombostűt se lehetett leejteni. A szervezők pedig igyekeztek azzal is kimaxolni az élményt, hogy a zenekar a 2012-es, itteni első koncertjének a repertoárjával készült a rajongóinak. A meglepetésekhez pedig a Haon stábja is hozzájárult: a zenekart egyedi kisfilmmel és látványos tortával leptük meg megalakulásuk 35. évfordulója alkalmából. 

Lukács Laci és a különleges torta
Lukács Laci és a különleges torta
Forrás: Molnár Péter

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában