Vendéglátás

2 órája

Kizárólag ázsiai ízekkel tér vissza a népszerű debreceni étterem

Hamarosan elkezdődnek a munkálatok a Vár utcai, ikonikus vendéglőben. A vendéglátóhely 1998-tól Barabás Étterem néven várta a vendégeket, ez azonban a jövőben megváltozik.

Nagy Emese

A Barabás Étterem jelenleg zárva van, de nem végleg, a jövőben ázsiai ízekkel nyitja meg kapuit

Forrás: Napló-archív

Ahogyan arról néhány hete beszámoltunk, a Barabás Étteremben több hónapja nincs étlap szerinti étkezés, de rendezvényeket még tartottak ez idő alatt is. Sokakat foglalkoztatott az, miért van zárva a vendéglátóhely, ugyanis a Vár utcán található egység sok-sok éve elégíti ki az odaérkező vendégek igényeit. Mindemellett a Kossuth téren évente megrendező libanapok is az étteremhez köthető. Barabás Zoltán október végén a Haon megkeresésére elmondta, az étterem átmenetileg nem fogad vendégeket, mivel átalakul a tevékenységi köre. Közelgő felújítási és átalakítási munkálatokról nyilatkozott egy hónapja, azonban a Vár utcán azóta sem látni munkagépeket, munkafolyamatokat. Olvasóink már a korábbi cikkünkből értesülhettek arról, a Barabás Étterem tulajdonosi köre átalakul, azonban azt a mai napig (október 24.) homály fedte, a jövőben milyen ételeket kínálnak majd az étteremben.

A Barabás Étterem a jövőben már csak ázsiai ételekkel tér vissza
A Barabás Étterem a jövőben már csak ázsiai ételekkel tér vissza
Forrás:  Napló-archív

A Barabás Étterem többé nem kínál magyar fogásokat

Mint ismert, a Barabás Étterem a jövőben is elegáns vendéglőként fog működni, minőségi szolgáltatással, azonban a régi, közkedvelt ízekkel már nem találkozhatnak a törzsvendégek. 

Nem kezdődtek el még az átalakítási munkálatok, pici csúszásban vagyunk. Ha minden igaz, akkor november elején indul a felújítás a Barabás Étteremben

 – tájékoztatott Barabás Zoltán. 

Felvetettük a tulajdonosnak, hogy a minap rákerestünk az étteremre az interneten, és azt tapasztaltuk, nem az eddig ismert nevén szerepel. Most úgy találunk rá a Google-ban, hogy „Barabás Kínai Étterem”. A felvetésünkre a tulajdonos úgy fogalmazott, nem tudja, mi alapján van ez így, mivel biztosan nem ez lesz a vendéglátóhely neve, mert a „Barabás” megnevezést teljesen elhagyják.

Kínai étterem Debrecenben

Még tárgyalás alatt van, mi lesz a vendéglátóhely pontos megnevezése. Annyi biztos, az ázsiai konyha kerül majd előtérbe, főszerepben lesznek az autentikus kínai ételek

 – árulta el. Majd a Haon kérdésére elmondta, úgy néz ki, a jövőben magyar ízekkel egyáltalán nem fognak találkozni a vendégek a Barabás Étterem néven ismertté vált vendéglátóhelyen. A Barabás Étterem 1968-ban nyitott, Debrecen első önkiszolgáló étterme volt, ami Várkapu étteremként üzemelt. Majd 1998-tól, immáron 26 éve Barabás Étterem néven várta és szolgálta ki a vendégeket, a jövőben pedig, 2025-től ázsiai ízekkel tér vissza. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában