Az Őrségig meg sem álltak

2 órája

Több vadlovat is elvittek a Hortobágyról

Az állatokat az Őrségbe vitték, jó ügy érdekében. A vadlovak befogásához kábítólövedéket használtak, de nem volt könnyű dolga a szakembereknek.

Haon.hu

Vadlovakat szállítottak néhány nappal ezelőtt a Pentezugi Vadlórezervátumból a Kondorfa Hegy-völgy Vadon Területre, számolt be a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Facebook-oldala csütörtökön. Azt írták, az állatok áttelepítésének célja, hogy az Őrségi Nemzeti Parkban található, az európai bölénycsorda, illetve két vadló otthonául szolgáló kutatási területen az eddiginél nagyobb létszámú ménes alakuljon ki, és ezáltal az ott legelésző állatok komplexebb módon, a természeteshez hasonlatosabban kezeljék a területet.

Vadlovakat szállítottak a Hortobágyról az Őrségbe
Vadlovakat szállítottak a Hortobágyról az Őrségbe
Forrás: Facebook / Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

Nem volt könnyű a vadlovak befogása

A befogáshoz állatorvosok érkeztek a Hortobágyi Nemzeti Park vadlórezervátumába, ahol 280 egyedből álló ménes él félvad körülmények között. A kiszemelt méneket kábítólövedékekkel fogták be. A poszt szerint a vadlovak a megszokottnál aktívabban viselkedtek ezen a napon, csak ritkán engedtél lőtávon belül a befogócsapatot, ami igencsak megnehezítette a szakemberek munkáját. Végül egy 8 és két 3 éves mént sikerült befogni.

Az állatok bő hétórás utat követően, éjszaka érkeztek meg az Őrségi Nemzeti Parkba, ahol egyből otthonosan érezték magukat, másnap már együtt vándoroltak új otthonukban az évek óta itt élő két idős példánnyal.

A tervek szerint még további öt vadló érkezik a Kondorfa Hegy-völgy Vadon Területre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában