Városfejlesztés

2 órája

Erre nem számítottunk a Vezér utcai tó partján, összekötötték a kellemeset a hasznossal – fotókkal

A Civaqua-program részeként létrejött tó fejlesztése nem áll meg. A Vezér utcai tó környéke újabb elemekkel bővült, azonban ez még nem minden.

Nagy Emese

Padokat helyeztek el a Vezér utcai tó partján

Forrás: Czinege Melinda

Debrecen városvezetése eleget tesz a városlakók kérésének: megújul a Vezér utcai tó környezete – a részletekről csütörtökön beszéltek sajtótájékoztatón a helyszínen. Papp László polgármester úgy fogalmazott, korábbi ígéreteiknek megfelelően elindultak azok a fejlesztések, amelyek a Vezér úti új tónak a környezetében még kellemesebbé teszik az időtöltést. – Nagy értéknek tartom azt, hogy a Civaqua-program első ütemének köszönhetően egyfajta vízbőség köszönt Debrecenre. Ugyanis a Tisza vize a megfelelő infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően mind Józsát, mind a városi északi részét, aztán a Tócót megfelelő vízmennyiséggel látja el – fogalmazott Papp László. Hozzátette: ennek a fejlesztésnek köszönhetően a Vezér út környékén létrejött egy új kikapcsolódási lehetőség, aminek maga a látványa is különleges színfoltjává vált Debrecennek.

A jövőben is lesznek fejlesztések a Vezér utcai tó körül
A jövőben is lesznek fejlesztések a Vezér utcai tó körül
Forrás:  Czinege Melinda

Mi épül a Vezér utcai tó partján?

Papp László polgármester rámutatott, idén áprilisban leültek a környékbeliekkel, és együtt megvitatták, milyen fejlesztéseket szükséges ahhoz végrehajtani a Vezér utcai tó körül, hogy még felkapottabb, látogatottabb helyszín legyen. 

Igény van futópályára, amit szeretnénk a következő években megvalósítani. A helybéliek kiemelték azt is, fontosnak tarják, hogy le lehessen ülni a tó körül, akár bográcsozásra is legyen lehetőségük. Továbbá sok a kisgyermekes, így természetesen a játszótér is szóba került

 – ismertette az igényeket Papp László. Majd kitért arra, idén az említettekből milyen elemek fognak elkészülni. 

Ebben az évben 22 millió forintot biztosított a város költségvetése arra, hogy különböző fejlesztési folyamatokat indítsunk el a Vezér utcai tó körül. Ennek köszönhetően új padokat, piknikasztalokat, székeket és kukákat helyeztünk el a területen. Továbbá, ahogy látható is, a tópart egyik oldalán játszóteret építünk, illetve, ami még fontos, idén 50 fát is ültetünk a Vezér utcai tó környékére

 – sorolta a polgármester, kiegészítve azzal, a jövő évben is várhatóak további fejlesztések.

A játszóteret már építik is a Vezér utcai tó partján
A játszóteret már építik is a Vezér utcai tó partján
Forrás:  Czinege Melinda

Futópályát akarnak kialakítani a Vezér utcai tó partján

Katona Erzsébet önkormányzati képviselő az eseményen hangsúlyozta, nagy örömére szolgál, hogy egy új közösségi tér alakult ki a körzetükben. Úgy fogalmazott, erre nagy szükségük volt, hiszen a belső körzetükben nem található közösségi ház. 

A környéken élők egyszerűen imádják a Vezér utcai tó környezetét, rengetegen járnak ide ki: sétálni, kikapcsolódni, gyerekekkel játszani, kutyát sétáltatni, vagy csak pihenni egy kicsit. Megpróbáltuk úgy alakítgatni a területet, olyan eszközöket kihelyezni, hogy minden korosztály örömét lelje benne. A futópályát nagyon fogjuk szorgalmazni a továbbiakban is a városvezetésnél, hiszen nagyon sokan vannak köztünk, akik futnak, és valljuk be, ennél szebb környezetet nem is találhatnának

 – mutatott rá Katona Erzsébet. 

Kiemelte: továbbra is várják a lakossági véleményeket, igényeket, hogy évről évre komfortosabbá tegyék a Vezér utcai tó környezetét.

– Biztatok mindenkit arra, hogy látogasson ki a Vezér utcai tóhoz, és érezze jól magát! Továbbá arra kérem az idelátogatókat, ügyeljenek az eszközökre. Ha valaki rongálást tapasztal, az jelezze az illetékesek felé – húzta alá Juráskó Róbert önkormányzati képviselő.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában