Lautitia Kóruscsalád

2024.03.29. 15:20

Olaszországi kórusversenyen díjazták a debreceni fiatalokat

A Lautitia Gyermekkar és az Ifjúsági Vegyeskar is szép eredményt ért el nemrég.

Haon.hu

Riva del Gardában rendezték meg a 17. Consoro Corale Internazionale nemzetközi kórusversenyt március 24. és 28. között. A rangos eseményen hazánkat a Magyar Görögkatolikus Egyház fenntartásában működő Lautitia Kóruscsalád képviselte. Nemes József karnagy vezetésével a Lautitia Gyermekkar, illetve Ifjúsági Vegyeskar egyaránt arany diplomával zárta a programot – számolt be a Magyar Kurír.

Mint írták, a debreceni kóruscsalád gyermek- és ifjúsági vegyeskara mellett további 9 ország – Csehország, Észtország, Írország, Lettország, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Svédország és Szlovénia – 19 kórusa vett részt a megmérettetésben. A gyermekkaroknak maximum 15 percben négy művet kellett előadniuk: egy 1809 előtti, egy 1809 és 1873 között született és egy kortárs zeneszerző művét, ezen felül egy szabadon választott darabot énekelhettek a kórusok. A Lautitia Gyermekkar Felix Mendelssohn Bartholdy Elias című művének Hebe deine Augen auf tételét, Giulio Caccini Amarilli, mia bella, Randall Thompson Pueri haebreorum, valamint Stephen Hatfield Las amarillas című műveit választotta, olvasható a cikkben.

A Lautitia Gyermekkar
A Lautitia Gyermekkar
Forrás: Facebook / Lautitia Kóruscsalád

A vegyeskaroknak maximum 20 percben szintén négy művet kellett választani: egy olasz, egy 1809 és 1873 között született, illetve egy kortárs zeneszerzőtől, valamint itt is szabadon választott darab lehetett az utolsó mű. A Lautitia ifjúsági vegyeskara Claudio Monteverdi Dara la notte il sol, Charles Villiers Stanford Beati quorum Via, Vaclovas Augustinas Tykus, tykus, valamint Kutrik Bence Tavasz-esti dal című művével lépett színpadra a híradás szerint.

A Lautitia ifjúsági vegyeskara
A Lautitia Ifjúsági Vegyeskar
Fotó: Zoltan Benyak / Forrás: Facebook / Lautitia Kóruscsalád

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában