A magyar dráma legjava

2024.05.11. 22:24

Debrecenre irányul tíz napra a magyar színházi élet reflektorfénye

Hatásos kezdéssel rajtolt el szombaton a Deszka Fesztivál.

Hajnal László

Elstartolt a 15. Deszka Fesztivál Debrecenben

Forrás: Hajnal László

Lélegzetelállító női kórusénekkel és egy látványos performansszal vette kezdetét a Csokonai Teátrum bejárata előtti téren Magyarország egyik legnagyobb színházi eseménye, a 15. Deszka Fesztivál szombaton késő délután.

Mátyássy Szabolcs a rövid, ám annál hatásosabb előadást követően a színház nagyszínpadán elmondta, lázas készülődés előzte meg a fesztivált nyitó rendezvényt.

A Csokonai Nemzeti Színház igazgatója kifejtette, a közönség tíz napon át, nyolc helyszínen összesen 31 előadást tekinthet meg, mely összesen 1850 percet tesz ki. Az igazgató reményét fejezte ki, hogy a nézőknek legalább akkora örömet szereznek a műsorok, mint a szervezők és a művészek számára.

Puskás István alpolgármester szerint több olyan szereplője van Debrecennek, akik együtt a magyar színház jelenében erős csomópontot alkotnak. Mint mondta, ezt a pontot még fényesebbé teszi a Deszka Fesztivál, hiszen a magyar színházkultúra legjava látható az elkövetkező napokban a városban. Úgy véli, az előadók számára a rendezvény remek alkalom a kapcsolatépítésre és arra, hogy élményekben gazdag, inspiráló pillanatokat élhessenek át Debrecenben.

Legyen ez a tíz nap a magyar kortárs dráma, a színház és a magyar drámaírók ünnepe

 – mondta köszöntőjében Szabó K. István, a Csokonai Nemzeti Színház művészeti vezetője, egyúttal a fesztivál díszvendégét, Szakonyi Károly Kossuth-díjas írót is köszöntve, aki – miként fogalmazott – megtisztelő jelenlétével végigkíséri a fesztivált. A művészeti vezető köszönetet mondott a rendezvény szervezőtársainak, a Vojtina Bábszínháznak és a Drámaírók Kerekasztalának is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában