Helyi kultúra

2024.08.17. 08:06

Jövő vasárnap indítja új évadját a Vojtina Bábszínház

Két előadást is láthatnak a családok a Nagytemplom mögötti Emlékkertben. A Vojtina Bábszínház emellett színes kísérőprogramokkal is készül.

Haon.hu

Az Idesüss a Figurásra! című hagyományos évadnyitó vigassággal nyitja az új évadot a Vojtina Bábszínház társulata augusztus 25-én (vasárnap) 10 órától a Nagytemplom mögötti Emlékkertben, közölte szerdán a debreceni színház

Most vasárnap megnyitja új évadját a debreceni Vojtina Bábszínház
Most vasárnap megnyitja új évadját a debreceni Vojtina Bábszínház
Forrás: Napló-archív

A mulatság repertoárján rögtön két előadás szerepel. Elsőként Malac és Liba, a két szeleburdi hős kalandjain mulathatnak kicsik és nagyok. Tóth Krisztina gyerekeknek és szüleiknek egyaránt kedves történetei bővelkednek a humorban, amellyel igazi közös, családi élmény lesz az előadás. A KL Színház produkciójában, a Malac és Libában két bravúros bábszínész, Berta Csongor és Czéh Dániel keltik életre a bábokat.  

Titkos receptek alapján főznek is majd, de nem malacot és libát, hanem padlizsánt, hogy krémet készítsenek belőle. A másik KL Színház-előadás címe Padlizsánkrém székelymenyecske módra igencsak rejtélyes, mert aki segített már padlizsánkrémet készíteni az anyukájának, nagymamamájának, elképzelni sem tudja, hogyan történhet mindez székelymenyecske módra. Augusztus 25-én ez is kiderül, A székely menyecske meg az ördög című közismert magyar népmese alapján íródott krémkészítéssel egybekötött tárgyjátékból, amelyben a fakanál és a konyharuha a főszereplő. Népmese konyhanyelven, népdalokkal ízesítve Markó-Valentyik Anna előadásában.

Gasztronómia és gólyalábasok is lesznek a Vojtina Bábszínház évadnyitóján

És mi lesz még? Mindenki rophatja a táncot a Vojtina24-re: a társulat tagjai zenészekkel kiegészülve szolgáltatják majd a talpalávalót, de előtte, az előadásokhoz kapcsolódva gasztronómiai, avagy konyhaművészeti ügyességi vetélkedőt is rendeznek. Lehet majd gólyalábazni, mindenféle érdekes reneszánsz játékot kipróbálni, és persze elmaradhatatlan a kézműveskedés, a bábkészítés és a babusgató a legkisebbeknek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában