Régiségvásár

2 órája

Erős felhozatallal rukkolt elő a vasárnapi régiségvásár Debrecenben – fotókkal, videóval

Millió étkészlet, festmény, bicska és még sorolhatnánk… Figyelemre méltó felhozatallal rukkolt elő a Nagyerdei Stadion területén megrendezett régiségvásár Debrecenben vasárnap.

Balogh Efraim

Ami itt nincs, az talán nem is létezik

Forrás: Molnár Péter

Gyönyörű időben fogadta látogatóit a Nagyerdő vasárnap délelőtt. A Nagyerdei Stadion mellett rengetegen nézelődtek, érdeklődtek különféle tárgyak árai után, miközben az őszi szél ujjai simogatták a fák színes lombjait. A Haon stábja pedig mikrofont és kamerát ragadva elindult, hogy megnézze, milyen felhozatallal szolgál ezen a pazar hétvégi napon a régiségvásár Debrecenben.

Most is sok érdeklődőt vonzott a régiségvásár Debrecenben
Most is sok érdeklődőt vonzott a régiségvásár Debrecenben
Forrás: Molnár Péter

Kellemes hétvégi programnak bizonyult a vasárnapi régiségvásár Debrecenben

Hétvégi programok Hajdú-Bihar vármegyében akadtak szép számmal, elég csak a szombati, Szent Dömötör-napi behajtási ünnepre gondolni. A hét utolsó napján nem mentünk messzire, a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén tettünk egy nagy sétát az árusok portékáit figyelve, csakúgy, mint Tamás és párja, akik a temetőből érkezve gondolták, hogy kikapcsolódnak a jó időben, pláne, hogy elmondásuk szerint amúgy is gyakran látogatják a vásárokat. Így történt most is, a fiatalember ráadásul úgy készült, hogy nem csak nézelődik: ha talál valami érdekeset, biztosan vásárol is.

Így tett Katalin és barátnője is. Grafitrajzokat, szőtt törölközőt és kisebb, dedikált festményeket vásároltak.  

Úgy gondoltuk, sétálunk egyet ebben a szép környezetben. Számunkra mindig érdekes a régiségvásár Debrecenben, mert rendszerint találunk valami gyönyörűséget. Az ékszereket is szeretjük nagyon, elég széles körű az érdeklődésünk

 – fogalmazott Katalin.

Árussal is beszélgettünk, aki tetszetős bicskákat és szuronyokat árul. Molnár Józsefnek elmondása szerint 250 darabból áll a fali gyűjteménye, s nem is tervezi eladni.

Találkoztunk olyan árussal, aki már 60 éve gyűjt 

– Van olyan szuronyom is, amelyet napóleoni háborúkban használtak az 1790-es, 1800-as évek körül. Nem nehéz ezekre ráakadni egyébként, sokkal inkább pénz kérdése. Találtam egyszer egy szuronyt, amikor belebotlottam egy bokorba – akkor kezdtem el gyűjteni. Ennek már 60 éve

 – osztotta meg velünk Molnár József.

Történetekből és portékákból is akadt jó bőven, szóval aki még eleinte nem is vásárolni indult el, még az is elképzelhető, hogy végül vett valamit. Mi is így jártunk majdnem, amikor egy szép állapotú gitár akadt a kezünkbe, de túl sokba került volna ahhoz, hogy ne használjuk… 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában