Zenedoboz

2 órája

Hangszerekkel teli konténert vittek egy debreceni iskola mellé

Újra arrébb vándorolt a debreceni iskolások népszerű közösségi tere. Ebben a tanévben a Medgyessy-gimi diákjai használhatják a Zenedoboz nevű konténert.

Haon.hu

A Zenedoboz nevű pályázat alapja, hogy a Debrecen Turisztikai Ügynökség csak a turistaszezonban tudja kihasználni a konténerét, így azt októbertől áprilisig más típusú funkciókra kínálta fel a kulturális intézmények számára. Ezt követően született meg a debreceni középiskolásoknak szóló pályázat ötlete, melynek célja, hogy évente más-más debreceni középiskolában, zenei tehetséggondozó pontként működjön a konténer, emlékeztet a debreceni önkormányzat pénteki közleménye.

Ebben a tanévben a Medgyessy diákjai használhatják a Zenedobozt
Ebben a tanévben a Medgyessy diákjai használhatják a Zenedobozt
Forrás: önkormányzat

Elsőként a Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, második évben a Tóth Árpád Gimnázium ötletgazdag pályázata nyert. A 2023/2024-es tanévben a fennállásának 150. évét ünneplő Debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumhoz került a Zenedoboz, ami lehetőséget biztosított új tehetségek felfedezésére és a zenélni szerető diákok megmutatkozására.

A konténerben elhelyezett mini közösségi teret, amelyet a Rocksuli rendez be hangszerekkel, hangtechnikai felszerelésekkel, idén a Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum pályázta nyerte el, így ebben a nevelési évben a művészeti iskola diákjai zenélhetnek az iskola kezelésében lévő Holló László Emlékmúzeum kertjében kialakított közösségi térben.

Sikeres a Zenedoboz

Puskás István alpolgármester a Zenedoboz átadóján arról szólt, hogy az előző évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az iskolákban nagy sikere van a közösségi térnek. Hozzátette, a Zenedoboznak köszönhetően új zenekarok szerveződtek a diákok között, amelyek a Made in Debrecen fesztiválon is bemutatkoztak.

puskás istván debrecen zenedoboz
Puskás István alpolgármester a pénteki sajtótájékoztatón
Forrás: önkormányzat

Fekete József, a Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum intézményvezetője azt mondta, a közösségük úgy tekint minden ilyen eseményre, ami azt a célt szolgálja, hogy a művészetek erősítsék egymást. – Ez egy szinergikus hatás, és a zene az egésznek egyfajta kohéziója, maltere, ami összefogja a képzőművészetet és a mozgásművészetet is, amit iskolánk képvisel – húzta alá az iskola vezetője.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában