Kosárlabda

2023.07.12. 19:56

Épül a debreceni Eb helyszíne, már állnak a lelátók, készülnek a pályák – fotókkal

Szabó Dóra

A szakemberek építik a 3x3-as Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság helyszínét

Fotó: Czinege Melinda

Szombaton este a hivatalos megnyitóval kezdetét veszi a Debreceni Egyetem főépülete előtti téren a 3x3-as Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság. A szakemberek több napon át építik a hivatalos mérkőzéspályákat, a bemelegítőpályát, a lelátókat és a résztvevőket kiszolgáló egyéb helyszíneket. A munkálatokat pályabejáráson mutatták be a sajtó munkatársainak szerdán délután. 

Ottjártunkkor a lelátók már álltak, a kivetítők és a technika is készen várta a csapatokat. A különleges borítást éppen fektették le a szökőkút előtt. 

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa, a 3x3 Kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokság (EUC) sajtófelelőse érdeklődésünkre elmondta, hivatalosan pénteken reggelre kell készen lenniük, azonban a munkálatok már igen előrehaladott állapotban vannak.

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa, 3x3 Kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokság (EUC) sajtófelelőse
Pénzes-Kemecsei Zsuzsa is szemmel tartotta az eseményeket
Fotó: Czinege Melinda

A lelátók mintegy 600 fő befogadására képesek, az eseményt ingyen lehet majd megtekinteni. Mindkét pályánál lesz egy-egy óriás kivetítő is. 

Azt is megtudtuk, hogy a hivatalos sorsolást majd szombaton tartják, így majd csak akkor derül ki, mikor lehet szurkolni a Debreceni Egyetem női és férfi csapatának. A küzdelmek vasárnap kezdődnek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában