Kosárlabda

2023.07.16. 17:11

Idő előtt „lerendezték” a norvégokat a debreceni kosarasok

Kétség nem fért hozzá, melyik a jobb csapat, meggyőző játékkal nyertek Gáspár Mátyásék.

Haon.hu

Erdei Ádám a második meccsükkel már elégedettebb lehetett

Fotó: KISS ANNAMARIE

Második csoportmeccsét is lejátszotta a hazaiak férfi együttese a 3x3-as Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokságon a Debreceni Egyetem (DE) Főépülete előtt. Erdei Ádám alakulata vasárnap délután a Norwegian School of Economics ellen lépett pályára. Semmit sem bízott a véletlenre Neuwirth Bence és társai sem, akik bő két perc játék után már 4–1-es előnyben voltak. A folytatásban egyre nyílt az olló, a meccs felénél már 13–1-re mentek a debreceniek. 

A kánikula ellenére viszonylag sokan kilátogattak az Egyetem térre, hogy élőben szurkolhassanak a cívisvárosiaknak, a drukkereknek érthető módon tetszett, amit láttak. Mikor az ötödik percben járt a kivetítő számlálója, a norvégok begyötörték második kosarukat, ami jót is tett a teljesítményüknek, valamivel szorosabbá tudták tenni a találkozót. Ezzel együtt egy pillanatig sem forgott veszélyben a DE sikere, Gáspár Mátyásék idő előtt „lerendezték” riválisukat, még 1.42 volt vissza, mikor 22–10-re módosult az állás, ezzel meg is nyerte az ütközetet a cívisvárosi formáció.

A Debreceni Egyetem csapata vasárnap reggel ugyan vereséggel nyitott, 18–10-re kapott ki a a University of Ljubljanától, azonban a második mérkőzését simán behúzta. Folytatás 20.10-től a University of Vienna ellen. 

A DE női csapata Vasas Orsolya edző vezetésével a Mezei Dóra, Mondl Petra, Kovács Rebeka Anna, Baczuk Virág összeállításban készül a kontinenstornára, a hölgyek 19.20-tól a University of Western Brittany együttesével kezdenek.

Az Eb-re a belépés díjtalan, a szurkolókat hatszáz fős lelátó várja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában