Kézilabda

2024.03.18. 11:44

A román játékvezetők belerondítottak a debreceniek örömünnepébe? – fotókkal, videóval

A DVSC első, Vipers elleni Bajnokok Ligája mérkőzése mindennél szorosabban alakult. A Loki vezetőedzője, Szilágyi Zoltán a találkozó után elmondta, hogy a végjátéknál nem a továbbjutáson járt az eszük, hanem csak hazai pályán szerettek volna győzni.

Haon.hu

Szabó Nina (jobbra) az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta

Fotó: KISS ANNAMARIE

Ahogyan a Haonon olvashatták, a DVSC Schaeffler a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján kis híján meglepte a papíron jóval esélyesebb, a sorozat legutóbbi három kiírását megnyerő Vipers Kristiansandot múlt vasárnap délután. Az első félidő a játék képének megfelelően igazságos döntetlennel zárult, Planéta Szimonettáék pedig a második etapban ugyan négy góllal is vezettek, ám a véghajrából egy találattal a norvég sztárcsapat jött ki jobban.

„Felrobbant” a debreceni létesítmény

A mérkőzésre hatalmas volt az érdeklődés, minden jegy elkelt, így a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban óriási volt a hangulat. 

A drukkerek torkuk szakadtából skandálták többek között a „Mindent bele!” és a „Hajrá, Debrecen” rigmust. Noha az ultrák még továbbra sem járnak szervezetten kézimeccsre, de aki jelen volt a cívisvárosi lelátón, mindenki egyként buzdította a lányokat.

A jelenlévők bizonyára még sokáig emlegetni fogják ezt a találkozót, amelyen sok-sok örömteli percet éltek meg, sajnálatos, hogy a mieink a csoda kapujában veszítették el az addig mindennél nagyobb küzdelemben megszerzett előnyt.

A játékvezetők rosszul döntöttek?

Mivel a román származású sípmesterek főként a második félidőben többször nem voltak a helyzet magaslatán, így egy-egy szituációnál mindkét oldalon vitatták döntéseiket.

A Vipers Kristiansand hivatalos honlapján arról olvashatunk, hogy a norvégok nem értették, mikor Silje Waadet kiküldték két percre, és szerintük ettől a csapatuk jó ideig meg is zavarodott.

A hazai fanatikusok pedig akkor adtak először füttykoncertet, mikor Anna Vjahirjeva a védeni igyekvő Gabrijela Bartulovicsot fejbe találta. A rendkívül magas színvonalú összecsapás végén sem maradtak el a viták, Szilágyi Zoltán a kispad mellett többször is indulatosan kelt ki magából, de a nézőtéren is pattanásig feszült a helyzet. Nehéz volt elfogadni, hogy a bírók az utolsó percekben többször is a Loki kárára tévedtek, a rózsaszín viperák pedig éltek az előttük adódó lehetőséggel.

Félig teli, vagy félig üres a pohár?

A DVSC az elmúlt három év eredményei alapján a világ legjobb klubcsapatától mindössze egy góllal, 29–28-ra kapott ki. Alighanem erről még a legnagyobb magyar kézilabdafanok is csak álmodoztak. Nem lehet azt mondani, hogy a norvégok nem vették volna komolyan a meccset. Azonban nem, hogy ők nem számoltak a szoros végjátékkal, hanem arra láthatóan a hölgy játékvezetői páros Cristina Lovin és Simona Raluca Stancu sem volt felkészülve. A meccsen ugyan sok jó döntést is hoztak, de a hajrában kisiklott kezükből a meccs. Kicsit tehát azért abban is közrejátszottak, hogy a cívisvárosi szempontból sporttörténelmi pillanat nem sikerült a legragyogóbban. Mindenből lehet tanulni, így ebből a szituációból is. Az erőn felül teljesítő Loki-játékosok a döntetlent mindenképp megérdemelték volna, de a visszavágón megmutathatják, hogy a Vipers akár többször is teljesíthetnek jól. Akkor pedig már talán a bokáját fájlaló Vámos Petra is bevethető lesz.

Kiadtak magukból mindent

A múlt vasárnapi BL-meccs után a sajtótájékoztatón a játékvezetők ténykedéséről egyik fél részéről sem esett szó. A DVSC vezetőedzője, Szilágyi Zoltán azzal kezdte, hogy büszke a lányokra, hisz megtettek mindent a győzelemért. 

Az volt a célunk, hogy mindent kiadjunk magunkból és azt gondolom, ez sikerült. A cserék sok pluszt tudtak hozzátenni ez is kellett a szoros meccshez. A végjátékra sajnos elfogytunk egy kicsit. Nem a továbbjutáson járt az eszünk, hazai pályán szerettünk volna győzni. Bízom benne, hogy idegenben is ugyanilyen jó mérkőzést tudunk majd játszani

– hangoztatta a tréner.

A vendégek szlovákiai magyar edzője, Hlavaty Tamás kiemelte, hogy fantasztikus volt a hangulat a csarnokban, öröm volt ilyen milliőben játszani. 

Nagyon kemény és nagyon fárasztó mérkőzést játszottunk. Védekezésben sajnos sokat hibáztunk, így a hazaiak 4 góllal is vezettek, de az a csapatom erejét mutatja, hogy onnan is vissza tudtunk jönni és végül megnyertük a találkozót. Tanulnunk kell ebből a meccsből, amely rendkívül magas színvonalú volt

– fogalmazott a Vipers mestere.

Még nem dőlt el

Hámori Konszuéla súlyos sérülése miatt a csapathoz visszatérő Szabó Nina hat góllal segítette a Lokit, és a meccs egyik, ha nem a legjobbja volt. A játékos elmondta, hogy jól érezte magát a pályán, és úgy érzi, mindent kiadott magából. 

Azt sajnálom, hogy azokban a momentumokban, amikor rá tudtunk volna tenni egy góllal, elpuskáztuk a lehetőségeket. Tanulnunk kell a hibáinkból, de még semmi sem dőlt el. Azon vagyunk, hogy a visszavágón is ugyanilyen jó mérkőzést játsszunk

– tette hozzá.

A debreceniek nem sokat pihenhetnek, ugyanis szerdán 17 órától már Dunaújvárosban NB I.-es meccsen lépnek pályára, majd szombaton 18 órától látogatnak a Vipers otthonába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában