Kosárlabda

2024.05.19. 08:48

3x3: Elmaradt a csoda a magyaroktól - fotókkal

Ismét remek hangulat volt a Nagytemplom előtt. A 3x3 olimpiai kvalifikációi folytatódtak.

Orosz Krisztofer

3x3 olimpiai selejtezőtorna: Magyarország Ausztria ellen lépett pályára szombat este

Forrás: Kiss Annamarie

Szombat este is folytatódott a 3x3 olimpiai kvalifikáció Debrecenben. Az est első magyar érdekeltségű meccsén a hölgyeké volt a főszerep, Magyarország Olaszország legjobbjai ellen mérte össze tudását. Előzetesen kiegyenlített meccsre volt kilátás, a hangulatra pedig abszolút nem lehetett panasz: a közönség hatalmas hanggal buzdította a mieinket. A rangadón fehérben az olaszok, pirosban pedig a magyarok kosárlabdáztak. A mieink hamar vezetést szereztek, de a taljánok fordítani tudtak. Papp Klaudia duplájával ismét nálunk volt az előny, de ment az adok-kapok rendesen, az olaszok folyamatosan kapaszkodtak. Az 5. percben már hárommal mentek az „azúrkékek”. Az utolsó öt minutumra fordulva 11–9 volt az állás a fehér mezeseknek. Mindvégig fej-fej mellett haladtak a felek, de az olaszok 19–18-ra nyertek. A vereség ellenére csoportgyőztes lett a női magyar válogatott.

3x3: nagy teljesítmény kellett a férfiaktól

A kosárlabda rendezvényen 21 óra 35 perckor is nagy tömeg gyűlt össze, hiszen Magyarország–Ausztria legjobbjai ellen szeretett volna csodát tenni. A matek egyszerű volt: amelyik válogatott nyer, ott lesz a legjobb nyolc között. A meccs első kosarát Demeter Attila szerezte, de az osztrákok tartották a lépést. Az első percben pedig már 4–1 volt nyugati szomszédainknak. Elég hamar kezdtek eldőlni a lényegi kérdések, hiszen 12–6 volt 7:30-al a vége előtt, de a mieink kapaszkodtak. Az osztrákok idő előtt elérték a 21 pontot, így 21–13-ra megnyerték a meccset. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában