Tenisz

2024.06.28. 10:29

Máthé Gábor remekül szerepelt az EB-n

A hallássérült teniszezők Európa-bajnokságának idén az ausztriai Villach ad otthont. A DEAC sportolója, Máthé Gábor a nyolcaddöntőt remekül kezdte, azonban a negyeddöntőben ellenfelére akadt.

Haon.hu

Máthé Gábor a francia Antoine Graspail ellen kezdte szereplését a nyolcaddöntőben. A Debreceni Egyetem sportklubjának versenyzője bátor támadójátékot alkalmazva a szoros gémeket is hozta, ezzel nyomás alatt tartotta ellenfelét. A remek taktikának köszönhetően teniszezőjük magabiztos, 6:1, 6:0-s győzelmet aratott riválisa felett – olvasható a DEAC honlapján.

Máthé Gábor a nyolcaddöntőben magabiztos győzelmet aratott
Máthé Gábor a nyolcaddöntőben magabiztos győzelmet aratott
Forrás:  MW-archív

Mint írják, Máthé Gábor a negyeddöntőt elvileg szerdán játszotta volna Marco Carretta ellen, ám az esőzések miatt csütörtökre halasztották az összecsapást. A fiatal, tehetséges olasz újonc a mezőnyben, így még sosem játszottak egymás ellen. A mérkőzés nem alakult jól a DEAC teniszezője számára, aki 6:4, 6:2-re kikapott, így nem jutott az elődöntőbe.

Hallássérületek Európa-bajnoksága, Villach

Nyolcaddöntő: Máthé–Graspail (francia) 6:1, 6:0

Negyeddöntő: Carretta (olasz)–Máthé 6:4, 6:2

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában