Tenisz

2024.06.14. 16:16

Marozsán Fábián is utazhat az olimpiára

A HSE teniszezője a világranglistás helyezése alapján megváltotta repülőjegyét Párizsba. Könnyen lehet, hogy a Marozsán-Fucsovics párost is látjuk majd az olimpián.

Haon.hu

Marozsán Fábián nagyszerű formában van

Forrás: NS-archív

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a kvótákról határozó rangsorban a hajdúszoboszlói Marozsán a 42., Fucsovics pedig az 55. helyen áll, és mindkettő garantált részvételt jelent alanyi jogon, írta az MTI. A két magyarnak jó esélye van a párosban is indulni, de ez a következő hetekben dől el.

Később lesz a sorsolás

Az ITF július 4-én, Wimbledonban jelenti be a végső listát a 172 sportoló (86 férfi és 86 nő) nevével. 

A sorsolás július 25-én lesz, az olimpiai teniszversenyek július 27-től augusztus 4-ig tartanak a Roland Garros salakpályáin. Egyéniben 64-es, párosban 32-es a tábla, vegyes párosban 16-os. Utóbbiban július 24-én lesz a feliratkozás csak azoknak, akik már kvalifikáltak a másik négy versenyszám valamelyikében.

A ranglista változott

A múlt vasárnap zárult Garroson a második fordulóig jutott Marozsán amúgy egy helyet javított, míg a nyitókörben kiesett Fucsovics egy helyet rontott előző pozíciójához képest. A párizsi elődöntőben alulmaradt olasz Jannik Sinner átvette a világelsőséget Novak Djokovictól, aki megszakításokkal 428 hétig állt az élen. A napokban térdműtéten átesett szerb klasszis már csak harmadik, a második helyen a Garroson harmadik Grand Slam-trófeáját begyűjtő spanyol Carlos Alcaraz áll.

A nőknél a legjobb magyar, a HSE kiválósága, Bondár Anna négy helyet javítva a 108.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában