DVSC

2024.07.24. 07:26

Már megint a Loki a téma Kazahsztánban

Brazil középpályás iránt érdeklődik a DVSC, ráadásul érkezésével egy kulcsember is távozhat a piros-fehérektől. Victor Braga jó korban lévő labdarúgó, és az is mellette szól, hogy a DVSC taktikájában fontos szerepet játszó poszton mozog otthonosan.

Molnár Szilárd

Victor Braga a DVSC középpályájára érkezhetne

Forrás: Maktaaral-archív

 

A Lokomotívblog egyik olvasója szúrta ki, hogy egy kazah futballoldalon ismét bedobták a DVSC nevét. Ezúttal a meta-ratings.kz ír arról, hogy a kazah első osztályban szereplő Zhetysu 23 éves brazil belső középpályása, Victor Braga iránt érdeklődik a Loki.

DVSC, átigazolás, labdarúgás, Loki, Debreceni VSC, Victor Braga, Zhetysu
A DVSC lehetséges kiszemeltje fiatalon a Santos utánpótlásában pallérozódott
Forrás: Ordabasy-archív

Intenzív tárgyalásba kezdett a DVSC? 

A portál szerint intenzív tárgyalásba kezdtek a felek, a játékos anyagi problémák miatt szeretné elhagyni jelenlegi klubját, mivel késnek a fizetések, és a prémiumot sem fizetik ki.
Ami Victor Bragát illeti, a játékos a hazájában ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, egy rövid időre megfordult a Santos második csapatánál is. 2022-ben Kazahsztán felé vette az irányt, az első osztályú Ordabasy igazolta le, amellyel abban az évben kazah kupát nyert. A 2023-as szezont – Kazahsztánban tavaszi-őszi rendszerű a bajnokság – az élvonalbeli Maktaaral gárdájában töltötte kölcsönjátékosként, majd idén februárban igazolta át a Zhetysu, amelyben egy bajnoki kivételével az összeset végigjátszotta eddig. Braga 60 kazah első osztályú bajnokin 1 gólt és gólapasszt jegyzett.
A Transfermarkt oldal által 300000 euróra taksált labdarúgónak év végéig van szerződése jelenlegi csapatánál.

A védekezésben jártas leginkább

A lentebb megtekinthető videó alapján úgy tűnik, hogy a 175 cm magas Victor Braga leginkább a védekező középpályás posztján mozog otthonosan, ami a DVSC taktikájában az egyik kulcsposztnak számít. Ha a kazah portálnak most sikerült a Loki-re nézve valós információról beszámolniuk, és megtörténik az átigazolás, akkor elképzelhető, hogy a brazil valamelyik belső középpályás helyére érkezne. Azokon a posztokon a legtöbbször Hamzat Ojediran, Szuhodovszki Soma, Dusan Lagator és Christian Manrique fordult meg a jelenlegi keretből, akármelyikük távozna, pótolni kell, már csak a létszám miatt is.
Gulácsi Bence, a DVSC cégcsoport vezető játékosmegfigyelője portálunknak nyilatkozta nemrégen, hogy a jó idényt futott Hamzat Ojediran teljesítménye akár külföldi klubok érdeklődését is felkelthette.
Egy belső középpályás játékjogát már értékesítette a nyáron a Debreceni VSC: a montenegrói válogatott Stefan Loncsar az orosz első osztályba frissen feljutott Akron Togliatti együtteséhez igazolt.

Victor Braga statisztikái

  • Ordabasy: 31 mérkőzés 
  • Maktaaral: 25 mérkőzés, 1 gól, 1 gólpassz
  • Zhetysu: 15 mérkőzés

A Loki már eddig is több átigazolást hajtott végre a mostani átigazolási időszakban, új arc a piros-fehéreknél:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában