Mindent kibeszéltek

2024.07.31. 20:09

A Bódi-ügyről, Ojediran jövőjéről és a sérültekről is szó esett a DVSC szurkolói ankétján

A Loki szurkolói már megszokhatták, hogy a klub egy új bajnoki szezon előtt ankétra invitálja őket. Ez most sem volt másképp, a fanatikusok szerdán a DVSC szurkolói ankétján a Nagyerdei Víztoronynál feltehették kérdéseiket a Debrecen játékosainak, Megyeri Balázsnak és Szűcs Tamásnak, Szrdjan Blagojevics vezetőedzőnek, Ike Thierry Zaengel elnöknek és tulajdonosnak, valamint Makray Balázs cégvezetőnek.

Tóth Huba Elemér

A DVSC szurkolói ankét elején Szrdjan Blagojevics vezetőedző értékelte a felkészülést. – Nagyon örülök, hogy a klub szervez ankétot, és ilyen formában is találkozhatunk a szurkolókkal ebben a csodás környezetben. A nyári edzések alatt a problémákat megpróbáltuk kihívásként kezelni, és így dolgozni. Ha a mostani pillanatról beszélek, elkezdjük a bajnokságot, de részben még mindig tart a felkészülés. Vannak érkezők és távozók, és sajnos vannak sérültjeink is, de teljes ambícióval és hatalmas energiával vágunk neki a bajnokságnak. Nyilván szeretnénk jó rajtot venni, de szeretném ha a szurkolókkal a jó és rossz időben is összetartanánk és együtt tudnánk értékelni a jó momentumokat – fogalmazott a vezetőedző.

Aligha lehet hiányérzete azoknak, akik kilátogattak szerdán a DVSC szurkolói ankétjára
Aligha lehet hiányérzete azoknak, akik kilátogattak szerdán a DVSC szurkolói ankétjára
Forrás: Molnár Péter

A Loki labdarúgói már várják a bajnoki rajtot

Megyeri Balázs megemlítette, hogy egy héttel hosszabb lett a felkészülésük, amely igen intenzív volt. – Fontos meccseket játszottunk, melyekből sokat tanultunk. Az újak is kezdik elsajátítani, amit kér tőlük a szakmai stáb. Jó erőben vághatunk neki a szezonnak. 

Ki vagyunk éhezve a bajnoki meccsre, úgy megyünk majd Győrbe, hogy a három pontot elhozzuk 

– osztotta meg a csapat első számú kapusa.

Az új igazolások, főleg, ha fiatal, mindig lázba hozzák a csapat elkötelezett híveit. Tavalyhoz hasonlóan, idén is újoncot „avatott” az ankét, Szűcs Tamás azonban nem volt megilletődve a szép számmal megjelenő debreceni publikum előtt. Kiemelte, hogy nagyon pozitív egy hónapon van túl, befogadó volt vele a közösség. – Korábbról már több játékostársamat ismertem, hetek alatt beilleszkedtem. Az ausztriai edzőtáborban gól és gólpasszal is kivettem a részem, felkészültünk a kezdésre. Bizonyítani szeretnék a drukkereknek is, már alig várom a Győr elleni bajnokit – tette hozzá a fiatal futballista.

Aztán több kérdést is feltettek a jelenlévők Szrdjan Blagojevics felé. Szó esett arról, hogy a vezetőedző szerint az előző idényben elért 5. hely nem számít kudarcnak, és bár nyilván azt szeretné, hogy a csapat a következő idényben is az első helyen végezzen, a jelenlegi helyzet szerint nem ez a realitás. – Jó utat tettünk meg, fejlődtünk. Megértem és tiszteletben tartom a szurkolók azon vágyát, hogy a dobogón végezzünk, de mindenki azon dolgozik, hogy ehhez most is közelebb kerülhessünk – ecsetelte.

  • Szó esett róla, hogy az előző idényben Bárány Donát szinte egy szem csatárként volt jelen, nagy pech, hogy Thor Úlfarsson hosszú időre kidőlt. Ami pedig a sérüléseket illeti, most sem könnyíti meg a dolguk, hogy a nyáron érkezők közül Batik Bence és Neven Djurasek is sérült, továbbá Kusnyir Erik is maródi, ugyanakkor pozitívom, hogy visszatért Jorgo Pellumbi és Meldin Dreskovics.

Dreskovicsot és Ojedirant láthatjuk még a DVSC színeiben?

Aztán egy lelkes fanatikus felvetette, hogy a hírek szerint Meldin Dreskovics és Hamzat Ojediran iránt is érdeklődtek, és láthatjuk-e őket még a Lokiban. – Nem tudom, hogy válaszolhatok-e erre a kérdésre – fogalmazott Szrdjan Blagojevics. Makray Balázs cégvezető aztán elmondta, hogy jelenleg mindketten a DVSC játékosai. – A tárgyalások mindig benne vannak a futball világában. Az őszinteség jegyében megosztom, hogy mindkét játékosért kaptunk ajánlatot, de még egyikőjük sem fogadta el azokat – osztotta meg. A cégvezető aztán a sérültekről is részletesen beszélt. 

– Batik Bence elkezdte a felkészülést, a kötőszövet problémája elmúlt, de most megint másik helyen fáj neki. Ma is kapott injekciót, kezelés kell neki, körülbelül két hét múlva reméljük már edzhet. Neven Djurasek pedig a Karcag elleni edzőmeccsen egy ártatlan szituációból jött ki rosszul. Thor sérülése bennünket is frusztrál, mikor Debrecenbe érkezett, megnézte az orvos, MRI vizsgálaton is volt, de aztán kiújult egy múltbeli sérülése. Orvosaink szerint ezt másképp is lehetett volna kezelni, de ő a műtét mellett döntött, ami miatt még hosszabb ideig nem számíthatunk rá. 

Mindig pech, ha egyszerre jönnek a sérülések, de az átigazolási szezonban megfelelő minőségű játékosokkal próbáltunk erősíteni. Szeretnénk, hogy hasonló képességű játékosok legyenek egy poszton, és rivalizáljanak

– mondta Makray Balázs.

A Bódi-ügy is szóba került a DVSC szurkolói ankétján

Mint olvashatták, a Loki újkori legendájának számító Bódi Ádám Kazincbarcikára igazolt, amely után ennek okáról egy interjúban beszélt. A szurkolók pedig felháborodva olvasták a sorokat, és ostorozták a piros-fehérek vezetőségét. A DVSC még aznap kiadott egy újabb közleményt, melyben azt írták, az interjúban elhangzottak a játékos véleményét tartalmazzák, amelyet annak ellenére tiszteletben tartanak, hogy a klub szerint a valóságban történtekkel csak részben tartalmaznak átfedést – ennek ellenére a maguk részéről lezárnak tekintik az ügyet.

Makray Balázs ezúttal arról beszélt, hogy a közleménnyel egy engedély nélküli sajtótermékre reagáltak, ami lehet nem volt a legjobb megoldás. – Nem akartunk egymásra mutogatni, abban a közleményben érteni lehetett mi a véleményünk. 

Sajnáljuk, hogy így történt, az a folyamat ami április óta nem a nyilvánosság előtt folyt, ez volt a vége – hangoztatta, majd hozzátette, lehet, hogy mindkét fél hibázott, de Bódi Ádám nagyobbat. – Ő DVSC legendája marad, várjuk vissza – például a BL-csoportkör 15 éves évfordulójának megünneplését is tervezzük majd, amin reméljük majd ő is részt vesz – bízunk benne, hogy valamilyen formában még folytathatjuk a közös munkát.

Kiderült, hogy azért nem a dvsc.hu-ról tudhattuk meg, hogy a játékos Kazincbarcikára igazolt, mivel akkor már lejárt a szerződése.

Fantasztikusak a debreceni szurkolók

Végül Ike Thierry Zaengel elnök-tulajdonos mondott köszönetet a szurkolóknak. – Aki ismer engem, fontos a tisztelet. Ezért továbbra is vállalom a felelősséget, hisz elnökként és tulajdonosként is jelen vagyok a DVSC-nél. Profik vesznek körül, a sport szakmai részébe nem szólok bele. Ha valaki szidja ezt a klubot, akkor ők a szurkolókat is szidják. Itt is vannak hullámvölgyek, de büszke elnök vagyok, semmi ok nincs rá, amiért eladjam a klubot. Minden egyes meccsen harcolunk, én vagyok a legindulatosabb, ha valami nem sikerül. A csapatnál mindenkinek az a célja, hogy sikeresek legyünk. Amikor Hamzat Ojediran, Vajda Botond és Brandon Domingues vagy éppen régebben Adamo Coulibaly a Lokihoz érkezett, sokan rosszakat mondtak róluk, de megmutatták mit tudnak, és megszerették őket Debrecenben. Azt mindenkinek tudni kell, hogy egy játékos nem robot, hanem ember. 

Ha valaki megsérül, vagy rosszabbul teljesít, az nem direkt történik. Napról napra építkezünk, közösen rakjuk le a köveket, és minden erőnkkel harcolunk a Lokiért!

– szólt rendkívül közvetlenül a szurkolókhoz Ike Thierry Zaengel.

  • A több mint egy órán át tartó esemény után pedig a szurkolók még sokáig beszélgettek szeretett csapatukról, az egyik legnépszerűbb téma pedig az volt, vajon hogyan kezd a szeretett csapatuk pénteken a Győr otthonában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában