Hoppá!

2024.07.04. 14:40

Dzsudzsák egykori csapatánál robbanhat be a fiatal magyar edző

Puskás Martin a válogatott teljesítményéről is beszélt, de többek között maga Dzsudzsák Balázs is szóba került.

Haon.hu

Puskás Martin tiniként Dzsudzsák Balázs egykori csapatánál, a PSV Eindhovenben futballozott, ám felfelé ívelő karrierjét a folyamatos sérülések derékba törték. A testvéreit alacsonyabb szinten edzette, tavaly pedig gondolt egyet, és kapcsolatba lépett a korábbi holland klubjával, ahol emlékeztek rá, és láss csodát, főállású edzői szerződést kapott, mindössze 25 évesen – olvasható az nb1.hu-n.

A 25 éves magyar edző Dzsudzsák Balázs egykori csapatánál folytathatja karrierjét
A 25 éves magyar edző Dzsudzsák Balázs egykori csapatánál folytathatja karrierjét
Forrás: nb1.hu

A fiatal edző részletes interjút adott, amiben beszámol gyerekkori álmairól, sikereiről és kudarcairól egyaránt. Azt is elmondta hogyan lett a holland csapat edzője.

– Sok embert ismerek a csapatból, hiszen fiatalon ott futballoztam. Tavaly augusztusban megkerestem a PSV vezető játékosmegfigyelőjét, Rini de Grootot azért, hogy egy napot az Eindhovennél tölthessek, és megnézzem, hogyan dolgoznak, bepillantást nyerhessek a munkájukba az UEFA edzői licences feladatok keretében. A volt edzőm, Edwin de Wijs is segített, ő jelenleg az U13-U17-es csapatok koordinátoraként dolgozik a PSV-nél – mondta Puskás Martin, majd kiemelte:

Mondtam nekik, hogy egyszer szívesen visszatérnék, de én sem gondoltam, hogy erre ilyen hamar lehetőségem adódhat, hiszen ekkor még nem terveztem abbahagyni a labdarúgást. Kérték, decemberben érdeklődjek újra, amire azt a választ kaptam, hogy akár már 2024 nyarától lenne hely a számomra

Én még fociztam, nem is voltam rossz állapotban, de azért elmentem egy napra az U17-esekhez egy edzést tartani egy napra. Idén februárban aztán kijött a szeméremcsont-gyulladásom a medencémnél, ekkor gondoltam arra, hogy ha főállásba hívnak edzőnek, akkor menni fogok. Az utánpótlás-szakágak – most július 1-jén távozó – vezetőjével, Ernest Faberrel tárgyaltam, aki összeállított számomra egy eindhoveni karriertervet. Ebben az szerepelt, hogy várhatóan melyik évben melyik korosztálynál dolgozhatok majd a következő években. Az első kihívás az U15-ös csapat, amelynél másodedzőként számítanak rám – fejtette ki gondolatai a fiatal edző.

Dzsudzsák Balázs is szóba került

Dzsudzsákot imádták, imádják. Ha egy PSV-szurkolóval beszélgetek, nagyon sokszor felhozzák a nevét, egy ikon volt abban az időben, amikor itt futballozott. Nagyon sok címet nyert akkor az Eindhoven, ő pedig egy nagyon dinamikus, szép focival járult ehhez hozzá. A mai napig, ha felhozzák a nevét, mindenki pozitívan beszél róla. Elég nehéz név, mégis, mindenki ki tudja mondani. Ez pedig azt jelenti, hogy valamit nagyon jól csinált Hollandiában.

– mondta el véleményét Martin.

Az interjú során a magyar válogatottról és jelenlegi teljesítményéről is elmondta a véleményét:

A válogatott bebizonyította, hogy a magyar futball szintje azért mégiscsak egyre jobb. Képes a csapat a szép játékra, képes nyerni, képes fiatalokkal is játszani, azaz jó úton jár a válogatott. De nincsen teljes rálátásom a magyar labdarúgásra, mert nem vagyok otthon

Az EB szereplésünk kapcsán pedig a következőket fogalmazta meg a fiatal edző:

Nehézkes volt az első meccs, és igazából én sem értettem, mi az oka, hogy a briliáns 14 meccses veretlen sorozat után mi történt. Túlizgulták? Nagy a stressz, a tét? Emiatt kevésbé ért össze talán a csapat, vagy elfáradtak mentálisan, fizikálisan. Nem tudom, miért, de nagyon örültem, hogy az utolsó meccset sikerült Csoboth Kevin góljával megnyerni

Az interjún szóba került, hogyan és hol látja magát Puskás Martin 10 év múlva, elmondása szerint nincs értelme jósolni, és inkább a jelenre fókuszál, szeretne megélni minden pillanatot, mert ha kitűzne egy célt, a jelenlegi időszakot nem tudná élvezni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában