Salakmotor

2024.07.22. 11:05

Debreceni döntősök betlije Lengyelországban

A dán Leon Madsen győzött Grudziadzban, ahol egy ausztrál is indult a kontinensviadalon.

Boros Norbert

A salakmotoros egyéni Európa-bajnokság, azaz a SEC-döntősorozat második fordulójának Grudziadz adott otthont a hét végén. A lengyelországi viadal egészen más képet mutatott, mint a debreceni nyitóforduló: a cívisvárosi verseny fináléjában induló versenyzők közül egyik sem jutott döntőbe, sőt még az élmezőnybe sem.

A verseny debreceni fináléban induló salakmotorosok közül egyik sem jutott döntőbe
A verseny debreceni fináléban induló salakmotorosok közül egyik sem jutott döntőbe
Forrás: Boros Norbert

„Debrecen hőse”, a lett Andzejs Lebedevs 17 pontot szerzett a Perényi Pál Salakmotor Stadionban, Grudziadzban meg kellett elégednie 7 egységgel, ami a 8. helyhez volt elegendő. Az első forduló második helyezettje, a lengyel Maciej Janowski, illetve a negyedik pozícióban záró, szintén lengyel Patryk Dudek (Lebedevshez hasonlóan) 7 pontot motorozott össze, ami csak a középmezőnyhöz volt elegendő. A magyarországi viadal negyedik finalistája a svéd Jacob Thorssell volt, aki a tartaléksorból lépett előre Debrecenben, de Grudziadzban nem adódott lehetősége a bizonyításra.

A SEC-döntő második versenyét a dán Leon Madsen nyerte, megelőzve a lengyel Kacper Worynát, a szintén polák Piotr Pawlickit, valamint a történelmi lehetőséget kapó, ausztrálként szabadkártyához jutó Max Fricke-et.

Leon Madsen
Leon Madsen
Forrás: Boros Norbert

Két fordulót követően teljesen „összerázódott” az élmezőny, a listát Lebedevs és Woryna vezeti 24-24 ponttal, mögöttük egy ponttal lemaradva Pawlicki, a 20 pontos dán Mikkel Michelsen, illetve a 19 egységet gyűjtő Madsen és Janowski található.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában