Kézilabda

2024.07.28. 21:18

Mintha már fél éve Debrecenben lenne

Egyre otthonosabban érzi magát a DVSC Schaffler új irányítója. Tóth Nikolett szerint nagy dolgokra képes kerete van a Lokinak, de hogy ez ki is jöjjön a csapatból, még sok munkára lesz szükség a rajtig.

Molnár Szilárd

Tóth Nikolett, a DVSC Schaeffler irányítója

Januárban lett hivatalos, hogy Tóth Nikolett a nyártól a DVSC Schaeffler kézilabda együttesében folytatja a karrierjéz. A 23 éves, de már komoly nemzetközi tapasztalattal is rendelkező irányító Mosonmagyaróvárról érkezett a Lokihoz. A játékos az Óbudai Sportiskolában kezdte a pályafutását, aztán játszott a Ferencvárosban, majd kölcsönben a Pénzügyőr, az MTK és a Mosonmagyaróvár gárdájában is. Egészen fiatalon, 16 évesen mutatkozott be a felnőtt élvonalban, ami nem csoda, hiszen utánpótláskorú játékosként tagja volt a junior Európa-bajnokságot nyerő, az ifjúsági világbajnokságon második helyezett, illetve az ifjúsági Eb-n harmadik helyezett korosztályos magyar válogatottnak is.

Tóth Nikolett, kézilabda, DVSC Schaeffler, Loki
Tóth Nikolett, a DVSC Schaeffler irányítója

Tóth Nikolett rendben megkezdte az edzést

Tóth Nikolettel két évre szóló szerződést kötött a DVSC, ám úgy tűnt, a bejelentést követően kezdett elfogyni körülötte a levegő a móváriaknál, akik a zuhanyhíradó szerint nem örültek, hogy az irányító az egyik legnagyobb riválisnál folytatja. Ezek után nem is volt annyira meglepő, hogy a dunántúliak április 30-án bejelentették, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak az kézissel, aki így idény közben elhagyta Gyurka János alakulatát.
Tóth Nikolett a Lokival rendben megkezdte a felkészülést, a HAON pedig kíváncsi volt, az azóta eltelt bő két hétben mi történt a játékossal, hogyan érzi magát Debrecenben. – Nyár elején készültem már két hetet városban, már akkor igyekeztem megismerni pár részt: sokat sétáltam, jártam a Nagyerdőn, de felkerestem a Fórumot is például – elevenítette fel. – Természetesen még nem vagyok képben, GPS-sel közlekedem, de remélem idővel ez is változik. Nagyon nyitottan és barátságosan fogadtak a lányok, remekül érzem magam, sok a közös program, nem hagy a csapat unatkozni. Pont beszéltük az osztrák válogatott Kikivel, azaz Kristina Dramaccal, hogy olyan érzésünk van, mintha már fél éve itt lennénk – mosolygott.

Fekszik neki a Loki játéka

A játékostól megtudtuk, annak idején nem sokat vacillált a Loki megkeresésekor, mivel nagy lehetőségnek tartja debreceni szerződést. – Igazából nem is volt min gondolkozni, ismertem már csajokat, néhányukkal gyerekkorunk óta együtt nőttünk fel kvázi, a többieket meg a bajnokságból ismertem, hiszen elég parázs meccseket vívtunk akár az FTC-vel, akár a Móvárral a Loki ellen az elmúlt időszakban – fogalmazott.
Tóth Nikolettet a tavasszal sérülés hátráltatta, de ez már a múlté, a megerőltető tréningek ellenére semmilyen panasza nincs, és az Esztergom elleni első edzőmérkőzést is remekül bírta. – Lekopogom, semmi baja a vállamnak remélem ez így is marad. Nagyon intenzív edzéseink vannak, emiatt nem vagyunk a legfittebbek azt gondolom, ettől függetlenül azért jobban kellett volna játszanunk, főleg védekezésben, az esztergomiak ellen. A támadás hellyel-közzel jól ment, de persze azon is van mit csiszolni. Nagyon sokat gyakoroltuk a védekezést ebben a két hétben, többet kellett volna viszontlátnunk belőle a pályán. Szerencsére van még idő javítani, elemezzük, videózunk, még keményebben dolgozunk. Úgy gondolom fekszik nekem a csapat játéka. Úgy érzem, a védekezésemen kell a legtöbbet talán dolgoznom, kicsit keményebbnek kell lennem, és jobban elővételeznem -nyilatkozta Tóth Nikolett, aki szerint nagy dolgokra képes kerete van a Lokinak, de hogy ez ki is jöjjön a csapatból, még sok munkára lesz szükség a rajtig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában