Salakmotor

2024.08.16. 16:41

Szinte lehetetlen megjósolni, ki nyeri majd a 49. Debrecen Nagydíjat

Az augusztus 20-ai rendezvényen a magyar színeket ezúttal Füzesi Richárd képviseli majd. A Debrecen Nagydíjra most is sok nézőt várnak.

Tóth Huba Elemér

Közeledünk a salakmotorozás magyar ünnepéhez, azaz a Debrecen Nagydíjhoz. Az augusztus 20-án, kedden 16 órától a Perényi Pál Salakmotor Stadionban megrendezendő nemzetközi viadal immár a 49. lesz a sorban. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be péntek délután.

Debrecen Nagydíj
A tavalyi Debrecen Nagydíjat a dán Niels Kristian Iversen nyerte. Vajon ki lesz a következő győztes?
Forrás: Napló-archív

Többen is esélyesek a dobogóra

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere először arról beszélt, hogy nagyon kevés sportesemény éri meg ezt a szép kort. Kiemelte, hogy a Debrecen Nagydíj az augusztus 20-ai rendezvénysorozatnak a szerves része. – A virágkarnevál mellett a salakmotor-verseny is rendkívül népszerű a városban és a régióban egyaránt. 

Az önkormányzat idén tíz millió forinttal támogatja a Speedwolf Debrecent, és további egy millió forinttal és a cívisváros címérével ellátott, híres Zsolnay porcelán-kupával járulunk hozzá a rendezéshez.

Bízunk benne, hogy ezúttal is izgalmas, minőségi versenyt láthatunk majd – mondta Barcsa Lajos, aki köszönetet mondott a támogatóknak is.

Szabó Péter, Barcsa Lajos és Baráth Norbert a Debrecen Nagydíj trófeájával
Fotó: KISS ANNAMARIE

Baráth Norbert, a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője megosztotta, hogy nem volt egyszerű összehozni a 16 fős mezőnyt, hiszen amellett, hogy több vaspapucsos sérüléssel bajlódik, a Debrecen Nagydíjjal egy időben több országban is rendeznek versenyeket. – Már összeállt, kik fognak rajthoz állni, de ha véletlenül bárkivel történne valami, még vannak pót-versenyzők. 

Nagyon egységes a mezőny, a dobogóra nyolc-tíz sportoló is esélyes. A versenyt megelőzően a támogatóknak köszönhetően megannyi színes ajándék várja a kilátogatókat, de a nézők a versenyt megelőzően a sztárokkal személyesen is találkozhatnak majd.

Bízom benne, hogy ezúttal is mindenki elégedetten távozik majd a Perényi Pál Salakmotor Stadionból – hangoztatta Baráth Norbert.

Nagy népszerűségnek örvend

Többek között a Debrecen Nagydíjon elindul az idei női salakmotoros világbajnok, a debreceni közönség egyik legnagyobb kedvence, Celina Liebmann. Starthoz áll a lengyel Metalkas 2. Ekstraligában, a Wybrzeże Gdańsk csapatát erősítő Adrian Gala, valamint a tavaly páros Eb ezüstérmese, Mads Hansen is. Pályára gurul a debreceni ovált igencsak jól ismerő, négyszeres szlovén bajnok Matic Ivacic is. Mivel Magosi Norbert lába eltört, a magyar színeket ezúttal Füzesi Richárd egyedül képviseli.

A 20 alapfutamot követően a legtöbb pontot szerző versenyző rögtön a fináléba jut, majd két elődöntő után kialakul a döntő öt fős mezőnye. A kapunyitás 14 órakor lesz, majd 16 órakor csattan fel a startszalag. Elhangzott, hogy érdemes időben érkezni, a parkolás ingyenes, a Debrecen városkártyával pedig a jegyek kedvezményesen is elérhetők.

Végül Szabó Péter, a Schaeffler Debrecen Kft. ügyvezetője azt hangsúlyozta, hogy a salakmotoros események a cégnél nagyon népszerűek, a Debrecen Nagydíj előtt is túljelentkezés történt. – Olyan sportrendezvények mellé állunk, ahova a munkavállalóink szívesen látogatnak el. Ebben a régióban szükség van a salakmotor-versenyekre. Bízom benne, hogy a Speedwolf Debrecennél elkezdett junior program is beváltja a hozzá fűzött reményeket, és később még több magyar versenyzőnek szurkolhatunk majd. Lovas Zoltán fejlődik, nagyon jó úton jár, reméljük, később akár ő is esélyes lehet a győzelemre. 

Eddig még csak jó Debrecen Nagydíjakat láttunk, és mivel kiegyenlített a mezőny, most is nehéz megjósolni, ki nyeri majd a viadalt

 – zárta Szabó Péter.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában