Salakmotor

2024.08.14. 20:40

8 hét fekvőgipsz vár Magosi Norbertre

Szokatlan lesz az idei Debrecen Nagydíj. Magosi Norbert az elmúlt harminc évben alig hiányzott a karneváli salakszórásról.

Haon.hu

Magosi Norbert az elmúlt hét végi zsarnovicai Barátság Kupát felkészülésnek szánta a közelgő, augusztus 20-ai Debrecen Nagydíj és a szintén Szlovákiában, augusztus 25-én megrendezendő Aranysisak viadalra. Végül az események nem úgy alakultak, ahogy a magyar vaspapucsos elképzelte: a vasárnapi megmérettetésen Magosi Norbert az első futamában lábtörést szenvedett.

Magosi Norbert
Magosi Norbert
Forrás: Boros Norbert

2 órán át műtötték Magosi Norbertet

Ahogy arról a Salakszórók salakmotoros hírportál elsőként beszámolt, a 49 esztendős versenyzőn kedden 2 órás műtétet hajtottak végre Szegeden, a sípcsontját és a szárkapocscsontját is lemezelték, illetve csavarozták. A kezelőorvos szerint várhatóan jövő hét szerdán hagyhatja el a kórházat a salakos, illetve nyolc hétig fekvőgipsz lesz a lábán.

Talán jövőre

Ez az információ megában foglalja, hogy Magosi Norbert nélkül rendezik kedden a 49. Debrecen Nagydíjat. Természetesen mindenki nagyon sajnálja, hogy a SpeedWolf Debrecen sportolója nem lehet ott a virágkarneváli salakszóráson, hiszen a tradicionális cívisvárosi versengés egyik emblematikus figurája. Nem túlzás kijelenteni: Magosi nélkül az elmúlt három évtizedben alig rendeztek Debrecen Nagydíjat. Ráadásul a közönségkedvenc nagyon sikeres volt a Gázvezeték utcai pályán, ugyanis többször állt a dobogón, három alkalommal pedig neki szólt a magyar himnusz a viadal végén.

A sportág kedvelői abban bízhatnak, hogy Magosit jövőre, az 50. Debrecen Nagydíjon újra láthatják versenyezni a Perényi Pál Salakmotor Stadionban. S 2025-ben nemcsak a verseny jubilál, hanem Magosi is éppen 50 esztendős lesz.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában